Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Un proiect Texte bune în locuri nebune


Spectacolul-lectură Scrisori de pe front cuprinde mărturii ale soldaților români de pe diverse fronturi din timpul celor două Războaie Mondiale. Am adăgat în text și unele pasaje din scrisorile soldaților români din Afghanistan. Sunt destăinuiri simple, fruste și brutal de sincere. Ororile războiului, consecințele sale tragice dar și patriotismul sunt puse în balanță în acest spectacol-mărturie. Scrisorile de pe front au fost citite pentru prima data în popota Comandamentului Diviziei 4 Infanterie Gemina, în prezența cadrelor militare și a spectatorilor obișnuiți.

 


 


Texte bune în locuri nebune a plecat din underground-ul clujean, mai precis din atmosfera nebună și boemă din Insomnia și își propune să călătorească artistic prin diverse spații neconvenționale din Cluj și din țară. Spectacolele noastre pun în primul rând accentul pe textele care conţin un fior dramatic dar care nu sunt scrise pentru scenă: pagini obscure din literatură, experimente literare sau chiar fragmente din marea literatură. Nu doar cartea scrisă va fi sursa principală de inspiraţie, ci, mai degrabă, cuvântul în sine (cuvântul care distruge, care creează, cuvântul ironic, dar şi cel care are nevoie de apărare).

Ionuț Caras

 

În peisajul cultural clujean s-a impus un proiect care își propune să realizeze, cu mijloacele artei actorului (dar nu tocmai în sensul în care ne-am obișnuit în fotoliul comod al convenției teatrale) o arheologie a sensurilor, extrasă din texte importante ale literaturii autohtone și universale, dar și din pagini mai puțin familiare publicului. „Texte bune în locuri nebune" este un demers care ne întoarce la funcția cuvîntului integrat discursului literar, dar care, prin depășirea propriei ținte, propune, de fapt, o alternativă performativă în spațiul cultural autohton.

 

Gina Șerbănescu
 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, în sala Caragiale a Teatrul Național Cluj-Napoca, pe data de 11 octombrie 2018, ora 17:00  și pe data de 14 octombrie 2018, ora 15:00. 


09.10.2018
M.I.S.A. PĂRUT


Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca
 

M.I.S.A.PĂRUT pornește de la scandalul mediatic în care a fost implicată școala de yoga MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut) în urmă cu mai mult de zece ani. Spectacolul pune în discuție efectele acelor evenimente asupra vieților unor practicieni yoga, concentrându-se în mod special pe povestea unei tinere femei care a fost internată într-un spital de boli mentale din cauza legăturii sale cu celebra școală.
 

Punctul de plecare în documentarea pentru acest spectacol l-a constituit anul 2004 când peste 80 de practicanți yoga au fost reținuți pentru interogatorii, fapt ce a condus la o campanie mediatică de defăimare a unor oameni neimplicați în cazul lui Gregorian Bivolaru. Spectacolul „M.I.S.A.PĂRUT" face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente", un proiect cultural implementat de Reactor de creație și experiment.

 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, la sediul Reactor, pe data de 9 octombrie 2018, ora 15:00. 
 


30.06.2018
CONCERT 'N 5-1+2 - Eveniment caritabil

Eveniment caritabil
 

Cu: Ada Milea, Anca Hanu, Cristian Rigman, Sânziana Tarța, Miron Maxim, Radu Dogaru


08.05.2018
Just Push Play


JUST PUSH PLAY - Spectacol Concentrat De Comedie

 

Ingrediente:

3 improvizatori [Bogdan Bob RădulescuMatei RotaruRob Pavicsits]

1 prezentator [Dragoș Muscalu]

1 muzician [Vlad Pasencu]

1000 de spectatori

 

Mod de preparare: 

1. Se umple ochi o sală de teatru cu spectatori. În tot acest timp, din boxe se aude muzică bună (după gust).
2. Se stinge lumina.
3. Se aprinde lumina, iar prezentatorul este introdus în scenă. Se lasă acolo, liber, preț de vreo 10 minute.
4. După ce s-a realizat un amestec deloc omogen între ideile spectatorilor, se pot introduce și improvizatorii și muzicianul. Nu neapărat în această ordine.
5. ATENȚIE! Nu se vor pune în compoziție următoarele: regizor, text prestabilit, decor, costume.
6. Se lasă improvizatorii în același loc cu publicul preț de vreo 90 de minute.
7. Totul se condimentează cu umor... după gust.
8. Din produsul rezultat se pot face povești, scene, discursuri și/sau cântece.
9. După 90 de minute, se poate deschide ușa din față a teatrului pentru a lăsa hohotele de râs să ajungă și în stradă.
 

Aceasta este o rețetă marca Just Push Play. Nu există contraindicații.
Prețul biletelor:
50 lei, 40 lei, 30 lei, 20 lei, 10 lei
10 lei (reducere pentru elevi, studenți și pensionari)

BILETE ON-LINE