Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 11.05.2023
Actorul Teatrului Național din Cluj-Napoca, Ionuț Caras, este câștigătorul Trofeului Bacău Fest Monodrame 2023

 

Suntem extrem de fericiți să anunțăm că Ionuț Caras, cunoscutul actor al Teatrului Național din Cluj-Napoca, a câștigat Trofeul festivalului Bacău Fest Monodrame 2023, aflat la cea de-a XXIX-a ediție, pentru rolul din spectacolul Oglinda neagră, în regia lui Roberto Bacci.

 

One-man-show-ul bazat pe nuvelele Roaba și Suflul de Luigi Pirandello, în traducerea Mariei Rotar, este o demonstrație de forță și suplețe actoricească, Ionuț Caras reușind să surprindă toate nuanțele care jalonează drumul dintre tragic și comic. Alături de Roberto Bacci, acesta a creat un spectacol care sondează profunzimile omului, ca individ și ca ființă socială, încurajând interogația și autoreflexivitatea, într-un studiu dramatic asupra naturii umane.     

 

Anul acesta, în concurs au intrat nu mai puțin de 11 actori, de la teatre de stat, trupe independente sau cu producții proprii. Desfășurat în perioada 5-10 mai, festivalul s-a încheiat cu o festivitate de premiere, organizată în sala mare a Teatrului Municipal. Juriul a fost format din criticul de teatru Maria Zărnescu, regizoarea Sânziana Stoican și actorul George Ivașcu, decan al Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale".

 

Ne bucurăm pentru reușita echipei noastre și îi felicităm pe toți cei care au participat la realizarea acestui spectacol. Le mulțumim organizatorilor pentru invitație și le dorim cât mai multe ediții de succes! Încă o dată, felicitări, Ionuț Caras!