Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

27 martie 2010
ZIUA PORŢILOR DESCHISE - a treia ediţie

 

Teatrul Naţional din Cluj a sărbătorit Ziua Mondială a Teatrului, sîmbătă, 27 martie a.c., prin organizarea celei de-a III-a ediţii a Zilei Porţilor Deschise.


Ziua a debutat cu un moment interactiv dedicat celor mici, Colţul copiilor, desfăşurat între orele 10:00 şi 11:30. Anul acesta, Magicianul poveştilor, Marian Râlea, î-a invitat pe copii să urce pe scenă, să devină personaje, şi să facă, împreună cu acesta, „Judecata poveştilor".

 

Au fost organizate vizite în culisele teatrului, ghidate de actori, între orele 12:00-17:00. Spectatorii au avu ocazia să urce pe scenă, să fie conduşi la cabinele actorilor şi în alte spaţii din spatele cortinei.

 

În acest an, a fost inaugurat Colţul „Restituiri", prin intermediul căruia dorim să readucem în memoria publicului mari spectacole montate de regizori importanţi la Teatrul Naţional din Cluj, care au marcat momente importante în viaţa teatrală românească. Astfel, în cadrul Zilei Porţilor Deschise, între orele 13:00-16:00, publicul a putut viziona înregistrarea spectacolului Hamlet de W. Shakespeare, în regia lui Vlad Mugur, realizat în anul 2001. Proiecţia a fost precedată de discuţii cu actori din distribuţia spectacolului.

 

În cadrul Colţului Literaturii, între orele 16:00-18:00, moderatorul întîlnirii - Ion Vartic, directorul Teatrului Naţional din Cluj - au propus spre dezbatere volumul Viaţa unui om singur de Adrian Marino, alături de invitaţii săi: Lidia Bote-Marino, Ruxandra Cesereanu, Ion Mureşan, Ovidiu Pecican, Marta Petreu, Ion Pop şi Adrian Popescu.

 

Spectatorii au fost invitaţi, între orele 18:00-20:00,  să ia parte la o repetiţie deschisă a cîtorva scene din cea mai recentă premieră a Teatrului Naţional din Cluj: Visul unei nopţi de vară de W. Shakespeare. Repetiţia a fost condusă de regizorul spectacolului, Sorin Militaru, şi a fost urmată de discuţii cu actorii din distribuţie.

 

Pe parcursul întregii zile, spectatorii au putut vizita video-expoziţii de fotografii din spectacolele curente şi afişe din arhiva teatrului. De asemenea, în foaierul teatrului, a fost amenajat un stand de carte de teatrz, în parteneriat cu Librăria Cărtureşti. Tot în colaborare cu Librăria Cărtureşti, în incinta Teatrului Naţional a fost amenajată o ceainărie, care a fost deschisă între orele 10:00-18:00.