Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 24.04.2019
Concurs concept grafic pentru afișul ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, 2019
 

Teatrul Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca lansează un CONCURS DE CONCEPT GRAFIC.
 

Invităm studenții și absolvenții Universităților de Arte să participe la crearea identității vizuale a ediției a IX-a a Festivalului Întâlnirile Internaționale de la Cluj, cu tema Împreună, din perioada 8-13 octombrie 2019.
 

Conceptul vizual al fiecărui afiș de până acum a avut ca direcție ilustrarea temei din anul respectiv. Puteți consulta site-ul instituției pentru a vedea și înțelege conceputul folosit până acum, dar și pentru a vă familiariza cu scopul și obiectivele proiectului nostru aici: http://www.teatrulnationalcluj.ro/pagina-39/intalnirile-internationale-de-la-cluj/.

Ca direcție de creare a afișului de anul acesta, dorim ca identitatea vizuală să fie una care să pună în valoare atât tema ediției, cât și elementul de sărbătoare. Deoarece Teatrul Național din Cluj-Napoca sărbătorește o sută de ani de existență ca instituție de cultură emblematică a țării, Festivalul își propune să sărbătorească, ÎMPREUNĂ cu toți cei care împărtășesc dragostea pentru teatru și credința în puterea artei de a înnobila lumea contemporană prin arta spectacolului.

Căutăm o imagine vie, care să transmită energia și transformarea permanentă a scenei teatrului. Folosirea elementelor teatrale este recomandată doar în măsura în care creatorul le consideră necesare, însă reprezentate într-un mod cât mai original și de impact.
 

Acest concurs își propune să deschidă calea unor noi și promițătoare colaborări cu tineri graphic-designeri profesioniști, pentru proiectele Teatrului Național din stagiunile viitoare.
 

Cerințe: fiecare participant poate propune un număr maxim de 2 afișe (tehnică la alegere, mărime afiș 60/90 cm, în format JPG), o scurtă descriere a viziunii sale și un CV. Elementele folosite în realizarea afișului nu trebuie să fie purtătoare de drepturi de autor, iar creatorul trebuie să prezinte doar propuneri originale, în nume propriu sau colectiv.
Afișul trebuie să conțină ca elemente obligatorii:
 

logo-ul Teatrului Naționaldescarcă aici
logo-ul Festivaluluidescarcă aici
titlulÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ
subtitlulÎMPREUNĂ
perioada de desfășurare8 - 13 octombrie 2019

 

 

Perioada de desfășurare a concursului:  25 aprilie – 30 mai 2019.

Câștigătorul va fi anunțat public în data de 7 iunie 2019.

 

Juriul va fi format din Mihai Măniuțiu (managerul Teatrul Național), Ștefana Pop-Curșeu (director artistic), Horea Avram (critic de artă, lector universitar) și echipa de Marketing, Comunicare & PR a Teatrului Național.

 

Varianta câștigătoare va fi remunerată.

 

Toate materialele vor fi trimise la adresa de e-mail: delia.oancea@teatrulnationalcluj.ro, cu subiectul CALL for GRAPHIC DESIGNERS.

Pentru orice detalii vă rugăm să o contactați pe Delia Oancea, la adresa de e-mail: delia.oancea@teatrulnationalcluj.ro.