Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

09.10.2018
M.I.S.A. PĂRUT

 

Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca
 

M.I.S.A.PĂRUT pornește de la scandalul mediatic în care a fost implicată școala de yoga MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut) în urmă cu mai mult de zece ani. Spectacolul pune în discuție efectele acelor evenimente asupra vieților unor practicieni yoga, concentrându-se în mod special pe povestea unei tinere femei care a fost internată într-un spital de boli mentale din cauza legăturii sale cu celebra școală.
 

Punctul de plecare în documentarea pentru acest spectacol l-a constituit anul 2004 când peste 80 de practicanți yoga au fost reținuți pentru interogatorii, fapt ce a condus la o campanie mediatică de defăimare a unor oameni neimplicați în cazul lui Gregorian Bivolaru. Spectacolul „M.I.S.A.PĂRUT" face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente", un proiect cultural implementat de Reactor de creație și experiment.

 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, la sediul Reactor, pe data de 9 octombrie 2018, ora 15:00. 
 


Distribuția:

 

Cătălin Filip

Raluca Mara

Oana Mardare

Bogdan Bob Rădulescu  

 

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu 
Dramaturgia: Alexa Băcanu 

Scenografia: Anda Pop 
Muzica: Danaga 

 

Data premierei: 24 mai 2017 

 


 

Atenție, acest spectacol folosește lumini stroboscopice și nu este recomandat persoanelor cu epilepsie, pacemaker sau femeilor însărcinate.Această reprezentație este inclusă în programul „100 de ani de România. Istorii secundare“, program cultural derulat de Reactor de creație și experiment și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și de UNITER - Uniunea Teatrală din România. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării. Biletele pentru această reprezentație pot fi procurate de la 
aici

 

16+
85 min.