Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 03.03.2016
Teatrul Naţional Cluj-Napoca se alătură campaniei UNITER „Artiștii pentru artiști”

 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă participarea spectacolului ELLING de Axel Hellstenius şi Petter Naess, adaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjørnsen, traducerea şi adaptarea: Petre Bokor, în cadrul campaniei „Artiștii pentru artiști", eveniment organizat de UNTER şi care împlinește anul acesta cincisprezece ediții de implicare activă în domeniul susținerii financiare a artiștilor cu probleme de sănătate și existență. Sumele provenite din vânzarea biletelor vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, devenind astfel, baza financiară pentru acordare de sprijin dedicat artiștilor aflați în dificultate. Spectacolul va avea loc în Sala Mare marți, 22 martie 2016, de la ora 19:00.  

 


Piesa Elling a fost jucată pe mai multe scene europene printre care, la Trafalgar Studios din Londra (2008). Montarea a fost nominalizată pentru Premiul Laurence Olivier, la categoaria „Cea mai bună comedie".


Elling rămâne fără mama sa la vârsta de 40 de ani. Este trimis într-un azil, unde îl cunoaşte pe Kjell Bjarne, un uriaş de aceeaşi vârstă, inocent, virgin, cu gândul numai la femei. După doi ani petrecuţi în stabilimentul de la Broynes, eroii sunt mutaţi, printr-un program special finanţat de stat în vederea reintegrării în societate, într-un apartament în care ei trebuie să se descurce singuri. Un asistent social îi va îndruma şi supraveghea, îi va învăţa să trăiască. Iniţial, sunt speriaţi de soneria telefonului, de faptul că trebuie să iasă în oraş la cumpărături, dar încetul cu încetul, cei doi găsesc modalităţi de a se integra în societate, Elling descoperindu-şi chiar talentul de poet.


Spectacolul prezintă drumul integrării în societate a celor doi singuratici, înspăimântaţi de ideea de a intra în contact cu viaţa socială. Un drum plin de momente comice şi de o profundă tandreţe umană.
 

regia şi scenografia: Sorin Misirianţu

asistent de scenografie: Arhidiade Mureşan

maestru de lumini: Jenel Moldovan


distribuţia:

Dan Chiorean - Elling

Ovidiu Crişan - Kjell Bjarne

Elena Ivanca - Gunn

Miron Maxim - Frank Asli

Radu Lărgeanu - Johan

 

Adriana Băilescu - Reidun Nordsletten