Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

17.12.2015
NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE - a patra ediţie

 

Aproximativ 4.500 de spectatori au participat la cea de-a patra ediţie a evenimentului anual NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE, care a avut loc în data de 17 decembrie, între orele 18:00 şi 01:00, cu acces gratuit.
 

Programul evenimentului a conţinut o serie de ateliere de dans, pantomimă şi clovnerie, decupaj şi desen, dar şi proiecţia unui film care îi are ca protagonişti pe spectatorii teatrului nostru, filmaţi cu ocazia Zilei Porţilor Deschise din 27 martie 2015 (filmul poate fi vizionat acum acum online, aici). Spectatorii au avut ocazia să discute cu actori ai teatrului, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Scena mare a mai găzduit  un concert cu Grupul „Iza" şi lansarea discului „Cântece de iarnă", urmat de un concert de prezentare a acestuia, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman. La finalul evenimentului, Dragoş Pop a susţinut spectacolul de stand-up comedy, „Îţi promit că..."
 

Evenimentul a găzduit, de asemenea, un târg de Crăciun cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, Decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made şi caricaturi la cerere realizate de „Caricaturi la Cornet". Ca în fiecare an, Cafeneaua Doamna T va fi prezentă pe toată durata evenimentului.
 

Activităţile au avut loc în scena mare şi în foaierele teatrului. 




FILMUL EVENIMENTULUI: 







PROGRAMUL EVENIMENTULUI:

  

Scena mare

  

18:00 - 20:00

VALS și SWING - Atelier de dans, susținut de Dina Pop

Dina Pop este profesor coregraf la Napoca Dance Westies, fiind și unul dinte cofondatorii Asociației Sportive Napoca Dance. Cu o vastă experiență în cadrul dansului clasic și sportiv, Dina a studiat și s-a perfecționat și în dansuri dincolo de acestea, iar pentru Noapte Porțiilor Deschise ne propune un atelier de dans de vals și swing. 

 

20:00 - 20:20

MIM versus CLOVN - DEMONSTRAŢIE cu participanţii la atelierul condus de Silvius Iorga şi Tudor Lucanu, acompaniament muzical live: Mihnea Blidariu.

Am ales această formulă de mim vs. clovn pentru atelierul nostru fiindcă specia teatrală a mimului şi cea a clovnului sunt foarte apropiate şi asemănătoare din punct de vedere al construcţiei, ele fiind odraslele Commediei dell'Arte, mai cu seamă al lui Arlechino, şi pentru că se află în aceeaşi zonă de umor şi de exprimare a acestuia. Participanţii vor putea experimenta, astfel, două modalităţi de expresie, în cadrul atelierului, urmând ca ulterior să prezinte cele mai reuşite momente pe scena mare a teatrului, în faţa spectatorilor. 

Atelierul va avea loc pe data de 17 decembrie 2015, între orele 16:00 - 19:00, pe baza înscrierii, în limita a 20 de locuri disponibile. Participanţii vor fi invitaţi să îşi aducă cu ei haine de mişcare. Cei interesaţi (recomandare de vârstă 16+) se pot înscrie pe adresa atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 15 decembrie 2015, inclusiv.

 

20:30 - 20:55            
CABINA DE FILM - proiecţie de film în premieră

Filmul se bazează pe interviurile care au fost realizate în cadrul evenimentului Ziua Porților Deschise de la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, la ediţia din 27 martie 2015. Proiectul, denumit de noi Cabina de film, i-a invitat pe cei care au vizitat teatrul în acea zi să intre în cabină şi să răspundă unor întrebări, în faţa camerei de filmat. 63 de participanţi au dorit să răspundă întrebărilor noastre. Scopul principal al experimentului nostru a fost de a ne apropia de spectatori, prin invitaţia de a împărtăşi cu noi gândurile, sentimentele şi emoţiile lor, dar şi de a avea o mărturie a acestei întâlniri, pe care acum o împărtăşim cu dumneavoastră. 

Filmare şi montaj: Ion Bentea, intervievator: Cristina Beligăr; consultant: S.R.; muzica: József Iszlai. Un film de Andreea Iacob. 

  

21:00 - 21:50            
SESIUNE DE ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI cu actori ai Teatrului Naţional Cluj-Napoca: Irina WintzeAngelica NicoarăRadu Lărgeanu, Matei Rotaru.

 

22:00 - 22:50            
Concert: Grupul „IZA" din Maramureș

 

23:00 - 23:50            
Lansare de disc: CÂNTECE DE IARNĂ - prezintă Ion Mureșan

CONCERT cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu, Cristian Rigman 

           

00:00 - 01:00            
ÎȚI PROMIT CĂ... - STAND-UP COMEDY cu Dragoş Pop

„Conform H.G. 24/17/2015 se inițiază și realizează tronsonul "Îți promit că" cu valoare distracțională mărită pe ambele sensuri sub forma garantată de stand-up comedy, show încadrat funcțional la capitolul 1) - corecție socială, aliniatul 2) - valoarea pieți, în cuantum de 60 min. Singurele derogări admise sunt cele echilibrat bahice conform legilor în vigoare." (Dragoş Pop)

 

 

Foaier, rang II

 

18:00 - 20:00            
ANIMART - TEATRUL OBIECTELOR, TEATRUL DE HÂRTIE - atelier condus de Filip Odangiu

Atelierul își propune să trezească în participanți curiozitatea și atenția pentru obiectele care-i înconjoară, pentru materiale aparent neînsemnate care au un potential expresiv nelimitat. Lucrând concret, vom afla că „teatrul obiectelor", al materialelor fizice, servește, de fapt, drept trambulină pentru un teatru mult mai spectaculos, cel din mintea spectatorului. Teatrul obiectelor este, de fapt, teatrul imaginației eliberate.


18:00 - 20:00            
CONSTELAȚII DE HÂRTIE - atelier de desen cu Paul Mureşan

După mulți ani de desen, tânărul artist premiat pentru filmele sale de animație, Paul Mureșan, propune un atelier de desen în pastel. Atelierul va consta în predarea și învățarea acestei tehnici, prin desene pe tema „ceruri înstelate". Vârsat minimă de participare este de 16 ani.

 „Se zice ca suntem făcuți din praf de stele. La acest atelier vom încerca să facem stelele din praf." (Paul Mureşan)

 
 

Pe toată durata evenimentului (18:00 - 01:00):  

 

Foaier parter
Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca

Foaier rang II

- TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas)

Asociaţia Derzelas este o asociaţie neguvernamentală care are ca viziune asigurarea unui trai ideal persoanelor cu dizabilităţi prin înlăturarea barierelor sociale şi profesionale. Misiunea Asociaţiei Derzelas este de a implementa, cu personal specializat, programe specifice de incluziune socio-profesională a persoanelor cu dizabilităţi şi de a face cunoscute în rândul comunităţii problemele cu care acestea se confruntă.

- Decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made (Oranjerie)

Oranjerie a luat fiinţă în 2012, fiind prima galerie handmade din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru frumos, pentru artă şi comerţ echitabil stă la baza activităţii noastre. Produsele din galerie sunt realizate de către artişti şi meşteşugari locali pe care dorim să îi susţinem. Aici veţi găsi o mare varietate de lucrări, de la pictură şi ceramică, la bijuterii şi accesorii, de la jucării şi creaţii de iluminat interior, la cosmetice naturale şi decoraţiuni de casă, toate venite direct din atelierele artiştilor. În afară de activitatea comercială, Oranjerie este gazdă a multor ateliere de creaţie, expoziţii şi a altor evenimente care urmăresc aducerea laolaltă a clienţilor şi a artiştilor. De asemenea, Oranjerie găzduieşte şi un eveniment lunar de mare succes, Schimbul Liber de Bjuterii, unde participanţii sunt încurajaţi să schimbe între ei bijuteriile pe care nu le mai poartă, fără implicarea banilor.


Foaier rang II       
Caricaturi la cerere realizate de Caricaturi la Cornet

  

Foaier, rotondă

Cafeneaua Doamna T 
 


CABINA DE FILM 2015: