Colaborări

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

09.10.2015
Doamna Viorica Samson Manea: iubitoare de teatru și oameni
 

Doamna Viorica Samson Manea este sora mult regretatului regizor Aureliu Manea, un vizionar al generaţiei sale, care şi-a înscris cu onoare numele ȋn analele teatrului Românesc. Teatrul Municipal din Turda îi poartă numele din anul 2014.

Doamna Viorica Samson Manea s-a implicat direct în proiecte caritabile legate de îmbunătățirea facilităților și a condițiilor de viață a persoanelor cu handicap. A realizat câteva proiecte remarcabile de terapie prin artă a persoanelor cu dizabilități. A inițiat și contribuit la realizarea de diverse proiecte artistice în domeniul filmului, teatrului și editării.A produs filmul de scurt metraj The Breakdown / Prăbușirea, după un scenariu de Aureliu Manea, în regia lui Gheorghe Preda. Filmul a fost prezentat la Festivalul Filmului Mediteranean din Montpellier, Franța.

 

 

Corina Moise, Vitalie Bantas, Gabriel Spahiu, Bogdan Dumitrescu, Editing Gabriel Enache, Sound Mihnea Bogos, Music Cristian Lolea.
 

Screenplay: Aureliu Manea
 

Director: Gheorghe Preda, Director of Photography: Liviu Marghidan
 

© Viorica Samson Manea 2011

 

A editat volumul Texte Regăsite, Sfârșitul lumii va fi un Clip al lui Aureliu Manea, volum lansat la Festivalul de Teatru de la Sibiu în 2012, unde a fost prezentat de domnii George Banu, Octavian Saiu, Paul Salzberger și Nicolae Prelipceanu.

 
A produs spectacolul Scrisorile Portugheze ale Marianei Alcoforado în regia lui Aureliu Manea, prezentat la Teatrul Metropolis din București în anul 2012.

 

În anul 2014, la Teatrul Național Cluj-Napoca, doamna Viorica Samson Manea a creat Premiul „Aureliu Manea“ pentru cel mai bun regizor, oferindu-l cu generozitate, în fiecare an, în cadrul Galei Premiilor TNC găzduite de Festivalul Întâlnirile Internaționale de la Cluj.