Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

27.03.2009
ZIUA PORŢILOR DESCHISE - a doua ediţie

 

Peste 3.000 de vizitatori au participat la Ziua Porţilor Deschise - un eveniment dedicat tuturor clujenilor, atît actualilor cît şi potenţialilor spectatori ai teatrului. Dorindu-se a deveni o traditie a oraşului, evenimentul se află la a doua ediţie. 


Evenimentul este fixat, nu întîmplator, pe data de 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului, cînd comunitatea teatrală din toata lumea sărbătoreşte această artă.


În 2009, Ziua Porţilor Deschise a avut loc între orele 12:00-22:00, oferind o serie de activităţi şi evenimente care şi-au propus să atragă segmente cît mai variate de public.


Astfel, au fost organizate vizite în teatru, ghidate de actori, prin care participanţii au putut vizita scena, subsolurile şi culisele teatrului (între orele 12:00-17:00).

 
Colţul copiilor
, cu care a debutat Ziua, l-a avut ca invitat, timp de două ore (12:00-14:00) pe actorul Marian Râlea. Peste 200 de copii au participat ca spectatori şi, în acelaşi timp, actori într-un spectacol itinerant şi iniţiatic despre lumea florilor, în care, împreună cu actori ai Teatrului Naţional, Magicianul i-a condus pe copii prin foaierul teatrului, la rangul II şi în scena mare.


Un alt eveniment l-a reprezentat întîlnirea cu Florin Piersic (între orele 17:00-18:00), la scena mare a Teatrului. Spectatorii, care au umplut sala, au fost încîntaţi să asculte poveşti despre lumea teatrului şi a filmului de la "cel mai iubit dintre clujeni". La sfîrşitul întîlnirii, Florin Piersic a prezentat, alături de Petre Băcioiu, actor al Teatrului Naţional, un fragment din spectacolul LOGODNICELE ATERIZEAZĂ LA PARIS, una dintre montările care se bucură de succes la Teatrul nostru.


Momentul special al serii a fost cuprins în cadrul Colţului literaturii (19:00-22:00), prin prezenţa scriitorilor şi jurnaliştilor Emil Hurezeanu şi Cristian Tudor Popescu. Publicul a participat activ, cu întrebări şi intervenţii, la o întîlnire între cei doi şi Ion Vartic, directorul Teatrului Naţional, alături de personalităţi a lumii scriitoriceşti din Cluj: Ion Pop, Ovidiu Pecican, Adrian Popescu şi Ion Mureşan.


Pe întreaga durată a Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii au avut la dispoziţie un stand cu vînzare de carte de teatru şi au putut vedea, în diverse locaţii din clădirea teatrului, proiecţii cu fragmente video din spectacolele curente ale teatrului, proiecţii cu afişe şi fotografii din arhiva teatrului.