Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

28.10.2012
Spectacol invitat: DELIRURI

 

DELIRURI
pe texte de Ion Mureșan

Producător: Teatrul de Artă Deva

Scenariul și regia: Mihai Măniuțiu
Scenografia: Adrian Damian
Coregrafia: Vava Ștefănescu
Muzica originală: Ada Milea
După texte de Ion Mureșan
Asistent regie: Mihai Panaitescu

Distribuția:
Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vava Ștefănescu, Cristian Rigman.


(...) „În Deliruri, spectacol-concert, realizat de același scenarist și regizor la Teatrul de Artă din Deva, acesta revine asupra poeziei lui Ion Mureșan, slujindu-se de versurile reunite în Cartea Alcool, apărută în anul 2010 la editura Charmides din Bistrița, volum ce i-a adus poetului, un an mai târziu, premiul Uniunii Scriitorilor.
E meritul coregrafei și dansatoarei Vava Ștefănescu de a fi transpus în mișcare, în dans, în gesturi tremurate, în contorsionările propriului trup complexitatea și contrarietatea acestor trăiri intense pe care regizorul Mihai Măniuțiu, ajutat de scenograful Adrian Damian și de light designer-ul Radu Drusan, le-a transpus într-un admirabil spațiu scenografic caracterizat prin perfecta empatie cu versurile. (...)
Acestei realități umane tulburi și acestui spațiu fizic, Măniuțiu le asociază un spațiu sonor esențial și complementar deopotrivă, alcătuit din cântecele compuse pe versurile lui Ion Mureșan de artista cu totul specială, maestră a miniaturilor muzical- teatrale care e Ada Milea, cântece interpretate de compozitoare, de Bobo Burlacianu și de Cristian Rigman, lor alăturându-li-se, din când în când, vocea Vavei Ștefănescu. Îi revine Adei Milea meritul de a fi surprins în cele 23 de songuri compuse pe versurile lui Ion Mureșan impactul fizic și ideatic al oscilațiilor simțurilor, tresăririle lor înspăimântate de conștiința iminenței morții”
Mircea Morariu, Și a fost seară...Și a fost dimineață...
Aparut in Teatrul Azi nr 3-4-5 /2012
 
„Deliruri” este un spectacol unic, ce nu trebuie ratat. Teatrul de Artă din Deva oferă o şansă celor care doresc să-l vizioneze duminica 28 octombrie ora 19.00 la Teatrul National din Cluj.”
Mihai Radic, jurnalist