GATES OPEN NIGHT

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

 

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2019 - a opta ediție

Noaptea Porților Deschise revine și în acest an aniversar, pe data de 7 decembrie 2019, și va închide evenimentul 100 de ani de teatru în limba română pe scena Teatrului Național. 

Găsiți programul evenimentului aiciNOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2018 - a șaptea ediție


Noaptea Porților Deschise din 2018 a fost o ediție specială, din cel puțin două motive. Pe de o parte, evenimentul a marcat Centenarul Marii Uniri, prin momente unice, realizate special pentru această ocazie: 100 DE TEATRU ROMÂNESC, un spectacol-colaj care a cuprins fragmente din 35 de piese de teatru din 1918 până în prezent, 100 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ, un proiect prin care spectatorii au putut viziona, pe ecrane aflate în clădirea teatrului, înregistrări cu toți actorii teatrului recitând poezii românești selectate din ultimul secol sau 100 DE ANI DE MUZICĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ, un spectacol prezentat de Ioan Bocșa și Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane“, care au revizitat muzica și tradițiile din ultimii 100 de ani din Ținutul Pădurenilor. Pe de altă parte, prin multitudinea de evenimente pe care le-a inclus, această ediție a fost cea mai de succes din punctul de vedere al aspectului caritabil pe care l-a avut dintotdeauna. În acest an, sub egida 100 DE ZILE PENTRU ANDREEA, echipa Teatrului nostru și-a propus să strângă 10.000 de lei pentru Andreea, o tânără care se află în stare vegetativă în urma unui accident de circulație și care are nevoie de 3.000 de lei lunar pentru a fi ținută în viață la o clinică de specialitate. În timpul evenimentului, am reușit să strîngem nu mai puțin de 9.000 de lei! Le mulțumim, și pe această cale, tuturor celor care au donat!

Programul evenimentului îl găsiți aici


NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2017 - a șasea ediție

Ediția din 2017 a evenimentului Noaptea Porților Deschise s-a bucurat în acest an de prezența a peste 3.000 de vizitatori! De-a lungul celor 7 ore cât a durat evenimentul, echipa teatrului i-a invitat pe spectator la numeroase evenimente, unele de tradiție, altele noi, iar intrarea a fost liberă.

 

În acest an, gândurile și susținerea noastră s-au îndreptat către Fundația Estuar. Fondată în 1993, este prima organizaţie din România care a creat pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală o reţea de servicii de îngrijiri comunitare de zi şi locative acreditate şi recunoscute la nivel local, naţional şi internaţional. Fundatia Estuar este activă în patru orașe din țară, București, Ploiești, Giurgiu și Cluj și deservește anual peste 2000 de beneficiari.

Detalii despre eveniment găsiți aici.
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2016 - a cincea ediție

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE din acest an a fost una dintre cele mai frumoase ediții! Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi! Spectatorii care au participat la ateliere au învățat să facă pași de tango și de step, au aflat și au experimentat secretele clownilor, au pictat globuri și au făcut măști și au desenat ilustrații. Ne-am bucurat, împreună, de filmul CABINA DE FILM, realizat pe baza interviurilor realizate cu spectatori ai ZILEI PORȚILOR DESCHISE din primăvara acestui an (filmul este disponibil aici, începând de astăzi), iar apoi spectatorii au avut ocazia să le adreseze întrebări actorilor teatrului nostru, Adriana Băilescu, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Miron Maxim. MUZICA FILMELOR a umplut atât sala, cât și scena mare a teatrului: aproximativ 40 de tineri instrumentiști au susținut un emoționant și energetic concert simfonic, interpretând coloane sonore ale unor filme celebre, sub bagheta dirijoarei Dalma Kovacs. Muzica a continuat pe scena noastră într-un concert susținut de Ada Milea, care a cântat alături de colegii noștri, actorii Anca Hanu,  Sânziana Tarța, Cristian Rigman și Miron Maxim. Evenimentul s-a terminat cu un spectacol de stand-up comedy susținut de Dragoș Pop. Cafeneaua Doamna T, care ni s-a alăturat și în acest an, a fost gazda lansării romanului de ficțiune  Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda (Editura Herg Benet, București), carte care a fost prezentată de Dragoș Filioreanu și Iulia Iacob.

Detalii despre eveniment găsiți aici
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2015 - a patra ediție

Aproximativ 4.500 de spectatori au participat la cea de-a patra ediţie a evenimentului anual NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE, care a avut loc în data de 17 decembrie, între orele 18:00 şi 01:00, cu acces gratuit.
 

Programul evenimentului a conţinut o serie de ateliere de dans, pantomimă şi clovnerie, decupaj şi desen, dar şi proiecţia unui film care îi are ca protagonişti pe spectatorii teatrului nostru, filmaţi cu ocazia Zilei Porţilor Deschise din 27 martie 2015 (filmul poate fi vizionat acum acum online, aici). Spectatorii au avut ocazia să discute cu actori ai teatrului, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Scena mare a mai găzduit  un concert cu Grupul „Iza" şi lansarea discului „Cântece de iarnă", urmat de un concert de prezentare a acestuia, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman. La finalul evenimentului, Dragoş Pop a susţinut spectacolul de stand-up comedy, „Îţi promit că..."


Detalii despre eveniment găsiți aici
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2014 - a treia ediție

Teatrul Naţional Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 13 decembrie 2014, între orele 18:00 şi 01:00, cea de-a treia ediţie a Nopţii Porţilor Deschise. Evenimentul a fost unul extrem de gustat de public, bucurându-se de o participare-record, de aproape 5.000 de spectatori. 

Detalii despre eveniment găsiți aici
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2013 - a doua ediție
 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 14 decembrie, între orele 19:00 – 01:00, cea de-a doua ediţie a Nopţii Porţilor Deschise. Acest eveniment este dedicat comunităţii clujene şi nu numai, iar intrarea a fost liberă.
 
Noaptea Porţilor Deschise a oferit publicului spectacole, concerte, recitaluri, un workshop de machiaj teatral cu actriţa Melania Ursu, o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actori ai Teatrului Naţional (Miriam Cuibus, Elena Ivanca, Ionuţ Caras şi Cristian Grosu) precum şi o expoziţie cu lucrări ale studenţilor şi absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj. Pe întreaga durată a evenimentului, alături de noi au fost cafeneaua Doamna T, caricaturişti care au realizat caricaturi la cerere, Libraria Humanitas şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Detalii despre eveniment găsiți aici
 


NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2012 - prima ediție

Teatrul Naţional Cluj a organizat NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE, un eveniment dedicat clujenilor şi, prin ei, colegei noastre, regizoarea Mona Marian (Chirilă). Intrarea a fost liberă, dar au fost încurajate donaţiile, în cuantumul pe care l-au decis spectatorii. Banii au fost redirecţionaţi pentru sprijinirea colegei noastre.

Detalii despre eveniment găsiți aici