Events

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery


POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB

de Ada Lupu

 

regia: Iris Spiridon

 

one-woman show cu Ada Lupu

 

Povestea păsării fără cuib este de fapt povestea trecerii unui spirit feminin prin toate vârstele reale și emoționale. O încercare de maturizare incompletă, marcată de căutarea obsesivă a tatălui ca pretext pentru regăsirea profundă a mamei. Viața unei femei, percepută din perspectiva propriului suflet, rămas la vârsta copilăriei.Inocența, deopotrivă distructivă și salvatoare, propria imaginație ca opțiune de existență. Absențele care influențează o viață (poate) mai mult decât prezențele, atunci când tot ce ni se-ntâmplă contează, dar frământările cele mai subtile se nasc din idealuri personale pe care nu le trăim. (Ada Lupu)

 

O producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ Iași


12.04.2018
Unu + unu...


UNU + UNU...

de Lucian Dan Teodorovici

 

regia: Lucian Dan Teodorovici

scenografia: Rodica Arghir

muzica originală: Ana Teodora Popa

video design: Constantin Dimitriu

 

Distribuţia:

Povestitoarea - Ada Lupu

Cristian - Ionuţ Cornilă

Tânărul 1 - Dumitru Năstruşnicu

Tânărul 2 - Horia Veriveş

Cumnatul - Doru Aftanasiu

Reportera - Delu Lucaci

Cameramanul - Radu Homiceanu 

 

Râzi, plângi, te bucuri, te întristezi. Cineva se joacă de-a viaţa şi de-a moartea cu tine, iar tu râzi, plângi, te bucuri sau te întristezi atunci când ţi se spune s-o faci. Prin monitoare se revarsă emoţii pe care trebuie să le accesezi, căci ficţiunea şi realitatea se împletesc în tine, pentru tine, ca să ştii cum şi de ce să trăieşti. Nu te interesează? Atunci, îţi rămâne doar să râzi. Râsul e bun pentru sănătate, aşa ţi se spune. Râzi deci, râzi cât poţi, râzi unde poţi, râzi pentru orice şi pentru oricine. Râzi şi acum cu noi, pentru că-ţi oferim o comedie. Se numeşte „Unu + unu...”. Şi e o poveste despre sinuciderea care provoacă veselie. Sau despre altceva. E o poveste despre manipularea care se produce pe nesimţite. Sau despre altceva. E o poveste despre căsnicia în care unu şi cu unu nu fac doi. Sau despre altceva. E o poveste despre mine ori poate despre tine. Dar, cel mai important, e o poveste la care nu ai timp să te întristezi, pentru că vei râde. Sau poate că te vei şi întrista, cine ştie... (Lucian Dan Teodorovici)

 

O producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ Iași11.03.2018
Tatăl meu, preotul


TATĂL MEU, PREOTUL

de Gabriel Sandu

 

regia: Leta Popescu

 

scenografia: Tiberiu Toitan

asistent costume: Evelyn Iorga

muyica originală: Magor Bocsárdi

 

Distribuția:

Andrei - Vlad Bîrzanu

Tatăl - Dan Rădulescu

Mama - Monica Ristea

Bostan - Alexandru-Andrei Chiran

Un individ la costum / Voluntar / Reporter / Poliţist - Cristian Iorga

 

O familie obişnuită, formată dintr-o mamă, un tată şi un fiu de 25 de ani, trece printr-o schimbare esenţială. Tatăl preot şi mama preoteasă au strâns semnături pentru modificarea Constituţiei împotriva căsătoriei dintre două persoane de acelaşi sex. Familia obişnuită se transformă în familia tradiţională pentru care se militează în prezent. Dar mai pot fi ei încadraţi în acest tipar dacă fiul, creştin-ortodox la rândul lui, şi-ar mărturisi homosexualitatea? Tatăl meu, preotul e un spectacol ce lansează întrebări despre credinţă şi dogme, despre sentimente reale şi conflicte dramatice în familii obişnuite

 

O producție a Teatrului Național Târgu-Mureș, Compania Liviu Rebreanu