Events

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery


A doua întâlnire din seria conferințelor lunare dedicate Centenarului Teatrului Național din Cluj-Napoca, va avea loc marți, 23 aprilie, la ora 18.00, în Studioul „Euphorion“. Ștefana Pop-Curșeu, director artistic, și Roxana Croitoru, consultant artistic al Naționalului clujean, vor povesti istoria acestei instituții de cultură care a trecut prin multe transformări datorate atât contextului istoric, socio-politic, cât și factorului uman și artistic din ultimul veac. Clădirea și instituțiile pe care le găzduiește, Teatrul și Opera, au fost martore ale Marii Uniri de la 1918, destrămării Imperiului Austro-Ungar, celor două Războaie Mondiale, schimbărilor de regim din secolul XX, regimului comunist, revoluției de la 1989 și noilor tendințe ale artei teatrale contemporane.

Beneficiind de un suport iconografic bogat, prezentarea își propune să familiarizeze spectatorii clujeni cu parcursul artistic și administrativ al Teatrului Național, de la înființarea sa și până în zilele noastre.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.ZIUA PORȚILOR DESCHISE  # 10

27 martie 2019

între orele 10:00 - 20:00


 

  

În anul în care Teatrul Național Cluj-Napoca împlinește 100 de ani de existență, Ziua Porților Deschise se află la cea de-a 10-a ediție!

 

Organizat, ca în fiecare an, pe data de 27 martie, când sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului, evenimentul din acest an s-a adresat atât copiilor, cât și adulților! Au fost organizate două expoziții, ambele dedicate aniversării de 100 de ani de teatru național român la Cluj. Pe de o parte, copiii au fost invitați să ne trimită desene inspirate pe această temă, iar cele mai reușite lucrări au fost expuse în holul teatrului și premiate. De asemenea, evenimentul a prezentat expoziția „Începuturile Teatrului Național Cluj-Napoca", în cadrul căreia au fost expuse primele fotografii, afișe și documente din arhiva teatrului.

 

Alături de spectacole, lecturi și ateliere pentru copii, evenimentul a prezentat filme, fragmente de commedia dell'arte și o primă conferință din ciclul conferințelor lunare pe care teatrul le va organiza cu ocazia centenarului. Evenimentul s-a încheiat cu o spumoasă repetiție deschisă a spectacolului realizat de Ada Milea, CHIRIȚA ÎN CONCERT, urmată de o întâlnire cu invitatul special al zilei, actorul George Mihăiță. 

 


04.11.2019
JULIET'S LOVE
02.24.2019
SUCCUBUS

scenariu de Filip Odangiu, după proza fantastică a lui I.L. Caragiale

 

regia: Filip Odangiu & Sinkó Ferenc

ilustrația muzicală: Filip Odangiu, Matei Cojocărescu

scenografia: Filip Odangiu

mișcarea scenică: Sinkó Ferenc

consultant scenografie și costume: Diana Aldea

pregătirea muzicală: Luminița Milea

maestru de lumini: Victor Lup
mulțumiri speciale: Anca Hațiegan, Luminița Milea, Victor Lup, Matei Cojocărescu

 

Distribuția:

Acrivița: Ioana Cojocărescu

Kir Ianulea: Cătălin Florea

Aghiuță: Alex Condurat

Dardarot, Polițist 1: Bogdan Neciu

Coana Marghioala: Corina Ciontu

Dumnezeu, Negoiță: Răzvan Târnovan

Sf. Petre, Polițist 2, „Mitropolitul“: Daniel Fărcaș

Prichindel, Căpitan Manoli: David Constantinescu

Baba: Delia Tărcăoanu

Mireasa: Miruna Lazăr

Soția: Diana Licu

Domnița: Anette Marka

Tincuța, Fata Kerei Marghioala: Flavia Perșa

 

Succubus este o traducere a unor subiecte din proza fantastică a lui I.L. Caragiale într-o cheie actualizată. Spectacolul polemizează cu credința într-o lume care atârnă perpetuu de rezultatul luptei între forțe oculte, între binele serafic și răul pervers. Spectacolul descrie o lume orizontalizată, în care Dumnezeu și Dardarot, căpetenia dracilor, sunt complici în urmărirea unui scop comun: perpetuarea puterii abuzive, discreționare. În acest context, așa zisa „posedare demonică“ devine un stigmat aplicat celor în care se trezește focul revoltei.

Filip Odangiu