News

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

Postat pe 03.03.2016
Cluj-Napoca National Theatre joins the UNITER campaign “Artists for artists”

 

Cluj-Napoca National Theatre announces the participation of the production ELLING by Axel Hellstenius and Petter Naess, adaptation of the novel Blood Brothers by Ingvar Ambjørnsen, translation and adaptation: Petre Bokor, in the campaign "Artists for artists", an event organized by UNITER and which this year celebrates fifteen editions of active involvement in financially supporting artists with social or health problems. The earnings from ticket sales will be transferred to the Theatre Solidarity Fund, thus becoming the financial basis for supporting artists experiencing difficulties. The performance will take place on the Main Stage, Tuesday, 22 March, 07:00 p.m. 

 


Piesa Elling a fost jucată pe mai multe scene europene printre care, la Trafalgar Studios din Londra (2008). Montarea a fost nominalizată pentru Premiul Laurence Olivier, la categoaria „Cea mai bună comedie".


Elling rămâne fără mama sa la vârsta de 40 de ani. Este trimis într-un azil, unde îl cunoaşte pe Kjell Bjarne, un uriaş de aceeaşi vârstă, inocent, virgin, cu gândul numai la femei. După doi ani petrecuţi în stabilimentul de la Broynes, eroii sunt mutaţi, printr-un program special finanţat de stat în vederea reintegrării în societate, într-un apartament în care ei trebuie să se descurce singuri. Un asistent social îi va îndruma şi supraveghea, îi va învăţa să trăiască. Iniţial, sunt speriaţi de soneria telefonului, de faptul că trebuie să iasă în oraş la cumpărături, dar încetul cu încetul, cei doi găsesc modalităţi de a se integra în societate, Elling descoperindu-şi chiar talentul de poet.


Spectacolul prezintă drumul integrării în societate a celor doi singuratici, înspăimântaţi de ideea de a intra în contact cu viaţa socială. Un drum plin de momente comice şi de o profundă tandreţe umană.
 

regia şi scenografia: Sorin Misirianţu

asistent de scenografie: Arhidiade Mureşan

maestru de lumini: Jenel Moldovan


distribuţia:

Dan Chiorean - Elling

Ovidiu Crişan - Kjell Bjarne

Elena Ivanca - Gunn

Miron Maxim - Frank Asli

Radu Lărgeanu - Johan

 

Adriana Băilescu - Reidun Nordsletten