Events

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

10.23.2012
Special event: GUSTAVIA

 

Colectiv A Association, in collaboration with the French Institute and the National Centre for Dance Bucharest and in partnership with Cluj-Napoca National Theatre, present GUSTAVIA, a production with and by Mathilde Monnier and La Ribot. A production of Centre Chorégraphique National de Montpellier Languedoc-Roussillon & La Ribot - Geneva.

The performance will be on Tuesday 23 October 2012 at 8pm in Cluj-Napoca National Theatre’s Main Hall.


La baza acestui proiect se află o întâlnire: aceea dintre Mathilde Monnier și La Ribot, două femei, două artiste cu parcursuri foarte diferite (una venind din dans, cealaltă din artele vizuale si performative), dar animate deopotrivă de aceleași preocupări asupra devenirii artei și a reprezentării în particular.
Spectacolul ce a rezultat de aici - GUSTAVIA, acest nume feminin, dar mai ales un fals nume de scenă - este un duo coregrafic conceput ca un solo pe două voci ce se sprijină pe universul burlescului clasic, arta prin care incompetenţa se transformă în competenţă. Tehnici ale răsturnării de situație, ale loviturii și eschivei; burlescul corpului ascunzându-se în consumul gratuit, în repetiție, în acident; derivele, neliniștile, catastrofele și bucuriile raporturilor (legăturilor) artei contemporane cu viața.
GUSTAVIA se învecinează cu cabaretul contemporan șic și nebunesc, și cu spectacolele de variété mondene și retro, dar sfârșește prin a exploda într-o diatribă feroce asupra clișeelor feminine.
Un spectacol amuzant, dar de o fragilitate burlescă, un du-te/vino între tragedie și comedie, între plâns și râs.
Midi-Loisir