CARTOFORII

de N.V. Gogol / regia: Ionuț Caras

MA
16
APRILIE
19:00
SALA MARE

CÂNTECE DE SPERIAT FRICA

după idei din texte de Herta Müller / spectacol-concert de: Ada Milea

JO
18
APRILIE
19:00
STUDIO „EUPHORION“

O NOAPTE FURTUNOASĂ

de I.L. Caragiale / regia și ilustrația muzicală: Dragoș Pop

VI
19
APRILIE
19:00
SALA MARE

CRIMĂ CU PISTOL ȘI BILE

de Horia Gârbea / regia: Emanuel Petran

20
APRILIE
19:00
STUDIO „EUPHORION“

CÂNTECE DE SPERIAT FRICA

după idei din texte de Herta Müller / spectacol-concert de: Ada Milea

DU
21
APRILIE
19:00
STUDIO „EUPHORION“

O SCRISOARE PIERDUTĂ ÎN CONCERT

după O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale

/ spectacol concert de: Ada Milea

MA
23
APRILIE
19:00
SALA MARE

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 09.04.2024
Arta teatrului, sărbătorită la a XIV-a ediție a Zilei Porților Deschise

Ca un eveniment cultural să devină tradiție, repetabilitatea este o condiție necesară, dar nu suficientă. O asemenea calitate poate fi dobândită numai prin integrarea lui în existența comunității, ca parte din identitatea acesteia. De 14 ediții, Ziua Porților Deschise este un reper al vieții artistice a orașului. De tot atâția ani, pe 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului este sărbătorită la Cluj prin această manifestare colectivă de proporții, ca gest de apreciere și recunoștință față de publicul Teatrului Național „Lucian Blaga".

În 2024, un număr de aproximativ 3000 de clujeni au ales să își petreacă ziua alături noi, participând la spectacolele, atelierele și momentele artistice incluse în program. Încă de dimineață, Sala mare a fost însuflețită de entuziasmul celor mai tineri spectatori, care au asistat la o reprezentație plină de umor a spectacolului Păcală, produs de AnimaArt. Au urmat ateliere pentru copii, tineri și adulți, vizite în culise, un spectacol-lectură, o repetiție cu publicul, reconstituirea cu voluntarii teatrului a scenei babelor din spectacolul Sânziana și Pepelea, un dialog fascinant cu invitata specială a zilei, actrița Coca Bloos, un concert susținut de Ada Milea și multe alte activități pentru întreaga familie. Facultatea de Teatru și Film a fost prezentă cu o prezentare a măștilor și scene de Commedia dell'Arte, dar și cu un spectacol realizat pe un scenariu colectiv. Timp de aproape zece ore, în sălile, foaierul și culisele Teatrului au răsunat aplauze, conversații animate și ritmuri muzicale.
 

Ca în fiecare an, ziua de 27 martie a prilejuit o întâlnire prietenească între artiști și spectatori, o celebrare comună, neconvențională, valoroasă prin familiaritatea ei, dar totodată surprinzătoare. Până la următoarea ediție, rămânem cu convingerea și satisfacția că am reușit să ne (re)apropiem de publicul nostru și să contribuim astfel la consolidarea comunității clujene. 


Postat pe 03.04.2024
Proiecte de educație non-formală prin teatru:
Ateliere de teatru pentru liceeni și tineri pasionați de scenăTeatrul Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca vă propune pentru luna aprilie 2024, un curs introductiv în arta actorului, sub forma unor de întâlniri de lucru cu actrița Elena Ivanca. Cursul se adresează liceenilor și tinerilor pasionați de teatru. Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă. Vă invităm, așadar, să vă înscrieți la atelierul programat în luna aprilie:

 

DE LA TEXTUL CITIT LA INTERPRETAREA SCENICĂ: GEST, MIMICĂ, EXPRESIE VOCALĂ

cu Elena Ivanca

Cursul este compus din 2 ședințe:

sâmbătă, 6 aprilie, între orele 15:00-18:00 și

sâmbătă, 27 aprilie, între orele 11.00-14.00.

Înscrierile se fac, în limita locurilor disponibile (maximum 17 persoane), accesând următorul link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeWCbp_AZCv7wC7L3QHO-5j3pfuJI3CVPcsUYS0kZIA8XsCXg/viewform?usp=sf_link

Ținuta participanților trebuie să fie una lejeră, de mișcare.

 

Prin acest atelier vom descoperi împreună cum personajul din carte, personajul din cuvinte, citit, se poate transforma, devenind un personaj de scenă, viu, activ, expresiv. Vom descoperi cum trecem de la text la întruparea personajului.

Ceea ce face viu un text este intenția cu care îl rostești, multitudinea de sensuri și nuanțe, dicția și ambitusul vocal, rolul pauzelor, viteza vorbirii, ritmul, energia, felul în care punem accentul în frază și multe altele. Universul textului și al personajelor se lărgește pe măsură ce descoperim toate acestea.

Plecând de la o simplă lectură, vom vedea și experimenta cum se transformă totul și cum personajele își caută o nouă viață, iar povestea devine mai târziu spectacol, cu personaje în carne și oase.

Ce vom face? Vă voi propune o scenă dintr-o piesă de teatru, clasică sau contemporană, o vom cititi, o vom descifra pătrunzându-i secretele, o vom cuceri și vom porni activ pe drumul misterios al personajului viu, dându-i corp și voce.

Elena Ivanca

 


Postat pe 29.03.2024
Reprogramarea spectacolului ULTIMA IUBIRE A LUI CEZAR

Stimați spectatori,

 

Vă anunțăm cu regret că spectacolul  ULTIMA IUBIRE A LUI CEZAR programat pentru data de 13 aprilie 2024, ora 19:00, la Studioul Euphorion al Teatrului Național, se reprogramează, din motive de ordin medical, pentru data de 30 aprilie 2024, ora 19:00.

 

Biletele achiziționate pentru data de 13 aprilie devin automat valabile pentru reprezentația din 30 aprilie.

 

Dacă optați pentru returnarea biletelor, aceasta se poate face la cerere, în funcție de modalitatea de achiziție, respectiv:

·        biletele achiziționate online pot fi returnate prin trimiterea unei solicitări, alături de emailul de confirmare a achiziției, la adresa office@bilete.ro, până la data de 29 aprilie 2024 (inclusiv), însoțite de numărul contului bancar în care doriți să fie virată contravaloarea biletelor;

·        biletele achiziționate din Agenția Teatrală pot fi returnate în agenție începând din 2 aprilie până la data de 29 aprilie 2024 (inclusiv).

 

Vă mulțumim pentru înțelegere! Citește și: