O SCRISOARE PIERDUTĂ ÎN CONCERT

după O SCRISOARE PIERDUTĂ de I.L. Caragiale

Data premierei: joi, 23 iunie 2022 12+ 1h 15 min.
IA-ȚI BILET

Ada Milea se joacă într-o manieră inedită cu personajele de acum clasice ale ridicolei clase politice românești, nedezmințindu-și stilul mereu inventiv și exploziv, care găsește cheia perfectă a sarcasmului caragialesc. Personajele sunt mai vii ca niciodată, cum nu se poate mai actuale și demne de ochiul profund critic, dar și de hohotele de râs amar ale lui I.L. Caragiale. Veșnicele interese de partid, mai presus de orice simț civic sau moral, dramele pasionale de culise, furtișagurile mereu scuzabile și slugărnicia în fața celor de la putere, patriotismul găunos, dar și naivitatea tâmpă și permanenta stare de ebrietate care șterge și ultimele șanse de gândire clară a omului cu bun simț, toate compun o partitură fabuloasă și o panoramă monstruos de comică a unei societăți care nu se mai dă dusă din secolul XIX încoace.
 Premiul special al juriului și la secțiunea Concurs - Festivalul de Teatru Scurt din cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea, 2023.

Nominalizarea lui Cornel Răileanu l
a categoria „Cel mai bun actor" pentru rolul Zaharia Trahanache, la secțiunea Concurs - Festivalul de Teatru Scurt din cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea, 2023.
spectacol concert de: Ada Milea
cântece de: Ada Milea, Anca Hanu
set and costumes design, light design, video transcript, breaking news: Andu Dumitrescu
mişcare scenică: Andrea Gavriliu

Distribuţia:
Prefectul: Miron Maxim
Zoe: Diana-Ioana Licu
Zaharia Trahanache: Cornel Răileanu
Cațavencu: Cristian Rigman
Ghiță: Ruslan Bârlea
Domnul Dandanache și Doamna Brânzovenescu: Anca Hanu
Doamna Farfuridi: Adriana Băilescu
Cetățenii turmentați: Radu Dogaru, Mihnea Blidariu