Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

CALL IT ART!

 

concept de Alexa Băcanu și Leta Popescu


regia: Leta Popescu
text: Alexa Băcanu
scenografia: Cristian Rusu
mişcarea scenică: Sinkó Ferenc
video: Lucia Mărneanu, Alexandru Lupea
maestru de lumini: Jenel Moldovan
muzica: Dan Aga


Distribuţia:
Colecționara care întârzie întotdeauna, Artistul, Detectiva, Asistenta TV, Enoriaș: Miriam Cuibus
Artista, Femeia artistă, Asistenta TV, Enoriaș: Ramona Dumitrean / Patricia Brad
Doamna care vine întotdeauna la timp, Artistul, Detectiva, Moderatoare TV, Vameșul, Enoriaș: Elena Ivanca
Profesorul, Preotul, Asistentul, Vameșul: Miron Maxim
Criticul, Licitatorul, Liviu Soci, Domnul Arică, Duchamp, Enoriaș: Bogdan Rădulescu


regia tehnică: Constantin Pojonie
operator lumini: Alexandru Corpodean
sonorizare: Vasile Crăciun
proiecţie video: Vlad Negrea

Call it art! problematizează teatral una din marile întrebări cu care se confruntă civilizația și cultura contemporană: ce mai este arta astăzi? sau mai bine zis când este Artă ceea ce ni se spune că ar fi artă? Spectacolul pornește de la ideea interacțiunii cu publicul, care este invitat să-și exprime preferința pentru una din cele șase opere de artă contemporană expuse deasupra unor acvarii cu lichid colorat galben, mov, albastru, portocaliu, verde și roșu. Deși ordinea intrării lor în scenă poate fi aleatorie, prelegerile despre arta contemporană (unde Marcel Duchamp ori Damien Hirst ocupă un loc de oanoare), momentele de performance, emisiunile televizate împotriva „artei" contemporane, interviurile cu artiști plastici, licitațiile, participă toate într-un mod extrem de comic și inteligent la căutarea unui răspuns dincolo de fanatismul extremelor pro sau contra. Iar spectatorul... trebuie să-și aleagă tabăra.
 

Leta Popescu (n. 1989) se află la a șasea colaborare cu Teatrul Naţional Cluj-Napoca. A realizat asistenţă de regie la spectacolele Steaua fără nume (regia Alexa Visarion), Sânziana şi Pepelea (regia Alexandru Dabija), Mein Kampf (regia Alexandru Dabija) şi Clovni extratereştri (regia Eli Simon). A regizat spectacolul American dream de Nicoleta Esinencu la Studioul „Art Club". Absolventă a Facultății de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj, secţia Regie, în 2013 este în prezent masterandă în cadrul aceleiaşi facultăţi. Pentru co-regia spectacolului Parallel, realizat la Fabrica de Pensule Cluj, Leta Popescu a împărțit Premiul UNITER 2014 pentru DEBUT cu Lucia Mărneanu, performer în spectacol şi cu Ferenc Sinkó, co-regizorul şi coregraful spectacolului. Din 2013 activează atât în zona teatrului independent cât și în teatrele de stat.
 

Alexandra Băcanu este și ea absolventă a Facultății de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj, secţia Teatrologie. Dramaturg și responsabilă cu relațiile publice la teatrul independent REACTOR de Creație și Experiment din Cluj, a publicat, la editura clujeană Limes, piese de teatru în volumele Studii de teatru şi film: Piese şi scenarii 2008-2009 şi Studii de teatru şi film: Piese de teatru 2009-2010. Numeroase din textele scrise de ea s-au montat la REACTOR, Teatru 2.0, Enigma Cafe din Cluj Napoca, UAD Tîrgu Mureş, Arca lui Noe din Bucureşti, Teatru '74 din Tîrgu Mureş, 2009. La diferite teatre din țară i s-au montat și o serie de piese pentru copii.


Prețul biletelor:
40 lei, 30 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
10 lei (reducere pentru elevi și studenți);
20 lei, 15 lei (reducere pentru pensionari).




- Premiul „Mona Marian" pentru tineri creatori:
 Leta Popescu pentru regia spectacolului Call It Art! ex aequo cu Andrei Măjeri pentru spectacolele Agamemnon de Rodrigo García și Moarte și reîncarnare într-un cowboy de Rodrigo García, la Gala Premiilor Teatrului Național Cluj-Napoca, 2016.
- Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar:  Bogdan Rădulescu pentru rolurile  CriticulLicitatorulLiviu SociDomnul AricăDuchampEnoriaș din spectacolul Call It Art! concept de Alexa Băcanu și Leta Popescu, regia: Leta Popescu, la Gala Premiilor Teatrului Național Cluj-Napoca, 2016.
 



 


Data premierei: miercuri, 27 aprilie 2016

Studio „Euphorion“
14+
1h 30 min.