Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

AGNUS DEI

 

de John Pielmeier
traducere de Anca Florescu și Costin Manoliu


regia: Cătălin Bocîrnea
scenografia: Carmencita Brojboiu
muzica: Șerban Ursachi


Distribuţia:
Martha Livingstone, medic psihiatru: Irina Wintze
Sora Miriam Ruth, soră superioară a mănăstirii: Miriam Cuibus
Agnes, călugăriță: Alexandra Tarce
(voce): Maria Pandrea


regia tehnică: Arhidiade Mureşan
lumini: Mădălina Mânzat, Alexandru Corpodean, Ionuț Maier
sonorizare: Vasile Crăciun, Vlad Negrea

De ce nu aleg oamenii să se folosească mai întâi de simpatie, iubire, comunicare, empatie, și doar mai apoi să i se adreseze lui Dumnezeu? De ce un copil inocent, Agnes, care este molestat de către propria mamă, nu este luat în grijă de societate, ci este trimis la mănăstire? De ce nu se poate găsi un echilibru între știință și credința în Dumnezeu, în așa fel încât cele două să ofere o soluție pentru salvarea ei?
Credința nu este o convingere care, odată dobândită, rămâne nealterată de realitățile pe care le trăim. Cât de departe ne poate duce nevoia neîncetată de certitudine? Un miracol ar fi dacă nevoia de certitudini ar dispărea. Dar oare cine am deveni? Răspunsul se află ascuns în fiecare dintre noi.
Povestea lui Agnes este o poveste adevărată, „relatată" de către dramaturgul John Pielmeier printr-o dramă psihologică și filosofică foarte intensă. Totul este trecut prin prisma filtrului interior al personajelor, care se destăinuie și se dezvăluie, punându-și întreaga experiență de viață și întregul suflet sub lupă, în slujba aflării unui adevăr supus relativității.
 
Cătălin Bocîrnea


Prețul biletelor:

25 lei, 20 lei;

10 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari. 


Data premierei: vineri, 20 februarie 2015

Studio „Euphorion“
14+
1h 30 min.