Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

AMALIA RESPIRĂ ADÂNC

 

de Alina Nelega


regia şi scenografia: Tudor Lucanu


Distribuţia:
one-woman show cu: Anca Hanu


regia tehnică: [Arhidiade Mureşan] / Răzvan Pojonie
lumini: Alexandru Corpodean
sonorizare: Marius Rusu

Amalia respiră adânc nu este un spectacol, ci o poveste. O poveste care recreează universul regimului comunist în toată absurditatea sa. O poveste a unui suflet rătăcit prin comunism. O poveste care nu condamnă trecutul, ci îl evocă. O poveste despre nenorocul de a trăi într-o societate bolnavă. O poveste despre supraviețuirea într-un mediu care te lovește cu un întreg arsenal, care are menirea să te dezumanizeze, să te spele pe creier, să te infesteze cu ideologia comunistă. O poveste pe care o poți trăi doar dacă te lași acaparat de jocul numit vis.
Tudor LucanuPremii şi participări la festivaluri: 

Actrița ANCA HANU a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (2014) şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal oferit de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Întâlnirile Internaţionale de la Cluj (2014). 


Spectacolul a participat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea (2014), Întâlnirile Internaţionale de la Cluj (2014) şi Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti (2014). Prețul biletelor:
40 lei, 30 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
10 lei (reducere pentru elevi și studenți);
20 lei, 15 lei (reducere pentru pensionari).
Anca Hanu, Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Gala Premiilor UNITER, 2015. 
Anca HanuPremiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, 2014. Data premierei: vineri, 7 februarie 2014

Studio „Euphorion“
14+
1h 15 min.