Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

SWING

 un spectacol de: Vava Ștefănescu
decorul: Tudor Lucanu


Distribuţia:
Vava Ștefănescu, Irina Wintze (voce/voice)


regia tehnică: Constantin Pojonie
design lumini: Jenel Moldovan
operator lumini: Alexandru Corpodean
sonorizare: Vasile Crăciun

SWING este un spectacol instalație pentru corp, voce și lumină.
Am redus spațiul la o suprafață mică, cu reguli fizice noi pentru corp, cele ale suspendării și balansului. În această experiență pe care am numit-o SWING, supun și provoc corpul la o situație inedită, aceea de a se juca și exploata condiții noi ale gravitației, ale greutății și contactului cu solul – și aștept ca în procesul de lucru să „văd“ care sunt „noile“ sensuri poetice sau dramatice ce survin în acest context nou.
Pornesc de la o situație-cadru care nu se modifică pe parcursul reprezentației dar care, prin insistență, îmi lasă liber spre exploatare un vast tărâm al sensurilor iluziei zborului și leagănului, tărâm pe care îl consider deja conținut în corpul și mintea mea, dar și al publicului, părtaș al acestei experiențe. Sensurile se pot releva cu intensitate, atât la nivelul imaginilor – vizuale și auditive –, cât și la nivel… empatic – prin transfer de senzație sau experiență corporală. Este vorba despre o metodă de lucru aparent tehnică, pe care am creat-o odată cu instalația coregrafică CVARTET PENTRU O LAVALIERĂ, în 2008.
Alături de principiul „cadru unic – situație unică“, un alt principiu al acestei metode de lucru a fost tratarea sunetului ca pe un corp în mișcare. În SWING, Irina Wintze conduce cuvintele, vocea live, ca pe un corp independent, autonom, care se ciocnește de corpul dansând. Corpul-dans și corpul-voce adună și filtrează, ca un fin ghidaj pentru public, imaginile, senzațiile sau nebănuitele expresii ale balansului, suspensiei, fricii de cădere, elanului, vitezei, ale iluziei zborului...
Vava Ştefănescu
Preţul biletelor
:

15 lei;

7,5 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.


Data premierei: vineri, 1 noiembrie 2013

Studio „Euphorion“
50 min.