Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Viorica Samson-Manea
 

Viorica Samson Manea – o scurtă biografie

 

Economistă – specialitatea economia industriei, cu expertiză în planificare strategică și marketing. Experiență în România și Australia. Membru în comitetul de conducere al firmei „Metalul Roșu“ din Cluj Napoca și al firmei „NEC-Australia“ din Melbourne.
 

Educată ca designer de interior la „KLC School of Design“ din Londra.
 

Coordonatoare de proiecte de design interior rezidențial și al unui proiect comercial – holul de primire al clienților firmei „BHP Billiton Diamonds“ din Antwerp.
 

Implicată direct în proiecte caritabile și proiecte de voluntariat de terapie prin artă în sprijinul persoanelor cu dizabilități psihice. Producătoare de diverse evenimente artistice cu și pentru persoanele cu dizabilități la Teatrul de Păpuși din Alba Iulia și Căminul Cultural din Galda de Jos. Organizatoare a unei expoziții personale „Amintiri marginalizate“ la Galeriile de Artă din Alba Iulia, a unui talentat artist cu dizabilități. S-a ocupat de editarea și publicarea unui volum de versuri Mintea nu-mi dă pace a unui poet cu dizabilități.
 

Producător de spectacole independente și susținător de activități de teatru independent, cum ar fi proiectul „Cultură în șură“.
 

Producător, în anul 2011, a filmului de scurt metraj „Prăbușirea/The Breakdown“ regia Gh. Preda, pe un scenariu scris de Aureliu Manea. Editarea și publicarea în anul 2012 a volumului Texte regăsite, sfârșitul lumii va fi un clip de Aureliu Manea, producător în anul 2012 a spectacolului de gală Scrisorile Portugheze ale Marianei Alcoforado – ultimul spectacol regizat de Aureliu Manea și prezentat la Teatrul Metropolis București.
 

Din anul 2014 a sprijinit, alături de Teatrul Național din Cluj-Napoca, acordarea premiului „Aureliu Manea“ pentru cel mai bun regizor al stagiunii clujene.
 

În anul 2014, alături de managerul teatrului din Turda, Narcisa Pintea, a inițiat și a contribuit în demersurile pentru acordarea numelui de „Teatrul Aureliu Manea Turda“, teatrului municipal din Turda.
 

Neobosită, acționează pentru păstrarea vie a memoriei și a moștenirii artistice a fratelui ei, regizorul Aureliu Manea.