Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

FOCUS: SIMONA POPESCU
 

Simona Popescu este poetă, prozatoare, eseistă și este conferențiar la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, unde, pe lângă cursuri de istoria literaturii române, ține şi cursuri de creative writing.

A publicat cinci volume de poezie (ultimul, Lucrări în verde. Pledoaria mea pentru poezie, 2006, a fost tradus, fragmentar, în volum, în franceză şi germană), un roman, Exuvii (1997, ajuns la ediția a şasea, 2016, tradus în poloneză, maghiară şi franceză), un volum de eseuri, Volubilis (1998) și două cărți de critificțiune legate de poetul suprarealist Gellu Naum (Salvarea speciei. Despre suprarealism și Gellu Naum, 2000; Clava. Critificțiune cu Gellu Naum, 2004). A coordonat scrierea romanului colectiv Rubik (2008), semnat de 29 de tineri autori, iar în 2015 și-a publicat teza de doctorat sub titlul Autorul, un personaj.

Fragmente din cărțile ei au fost incluse în manuale pentru liceu. E prezentă în numeroase antologii din țară și din străinătate iar în această săptămână este subiectul proiectului FOCUS: POEZIE al Teatrului Național Cluj-Napoca.


 


 
  
FOCUS: Simona Popescu - recită actriţa Adriana Băilescu FOCUS: Simona Popescu - recită actriţa Anca Hanu
 FOCUS: Simona Popescu - recită actriţa Diana Buluga
     

    

FOCUS: Simona Popescu - recită actriţa Sânziana Tarţa
 
FOCUS: Simona Popescu - recită actorul Matei Rotaru
 
FOCUS: Simona Popescu - recită actriţa Romina Merei
     

    

FOCUS: Simona Popescu - poem în lectura autoarei