TNC 100

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

 

SĂPTĂMÂNA DE TEATRU ÎN AUTOBUS

Pentru a marca aniversarea a 100 de ani de existență a Teatrului Național Cluj-Napoca, proiectul își propune să promoveze arta dramatică și literară în mijloacele de transport în comun din Municipiul Cluj-Napoca. Vor fi selectate scurte fragmente din piese de teatru și poezii, care vor fi înregistrate cu vocile actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca. Aceste înregistrări audio vor putea fi auzite de către cei care călătoresc pe diverse linii de transport în comun. Astfel, micile fragmente de teatru sau poeziile vor putea intra și în viețile clujenilor care nu fac parte din publicul Teatrului și, mai mult decât atât, arta poate dobândi o dimensiune cotidiană, care să își găsească un loc firesc în viața de zi cu zi a locuitorilor orașului.

Înregistrările vor putea fi audiate în autobuse în fiecare zi, între orele 10:00 - 12:00 și 19:00 - 21:00, timp de o săptămână în fiecare lună, după următorul calendar: 21-27 martie, 15-21 aprilie, 7-13 mai, 10-16 iunie, 9-15 septembrie, 7-13 octombrie, 25 noiembrie - 1 decembrie, 2-8 decembrie 2019.

 

Proiect derulat de Teatrul Național Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca. 
 Puteți urmări o serie de materiale realizate de TVR Cluj despre SĂPTĂMÎNA DE TEATRU ÎN AUTOBUS, dând click pe imaginile de mai jos: 
  


 

Teatrul Naţional din Cluj-Napoca încheie acest an aniversar cu ultimele două episoade din proiectul SĂPTĂMÂNA DE TEATRU ÎN AUTOBUS.
 

Astfel, cei care vor călători cu autobuse ale Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca în săptămâna 16-22 decembrie 2019, vor avea ocazia să asculte fragmente din piese de teatru din dramaturgia universală, în interpretarea actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca: Adriana Băilescu, Ramona Dumitrean, Cătălin Codreanu, Cătălin Herlo și Miron Maxim.

Scenariu: Anca Hațiegan
Regia: Andreea Iacob
Înregistrările sunt realizate în Studioul Radio Cluj
Mulțumiri speciale voluntarilor Teatrului Național Cluj-Napoca: Ionuţ Cârdan, Raluca Tomele, Melisa Mărcuş, Ioana Marica, Ioana Marian, Maria Starciuc, Ana Rednic, Diana Abrudan. 


Începând cu ajunul Crăciunului și până aproape de finalul anului, vă invităm cu bucurie să intrăm împreună în lumea teatrului românesc. Cadoul de Crăciun pe care vi l-am pregătit în acest an îl găsiți în autobusele clujene! În săptămâna 24-30 decembrie 2019, vă vor însoți în călătoriile dumneavoastră vocile actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca: Adriana Băilescu, Diana Buluga, Petre Băcioiu, Ionuț Caras și Cătălin Codreanu, care interprează fragmente din piese din dramaturgia românească.
 

Scenariu: Anca Hațiegan
Regia: Andreea Iacob
Înregistrările sunt realizate în Studioul Radio Cluj
Mulțumiri speciale voluntarilor Teatrului Național Cluj-Napoca: Ionuţ Cârdan, Poliana Petrică, Raluca Tomele, Melisa Mărcuş, Ioana Marica.
 

 

Aceste ultime două episoade din cadrul proiectului SĂPTĂMÂNA DE TEATRU ÎN AUTOBUS au fost realizate în parteneriat cu Radio Cluj, în studioul căruia au fost înregistrate, și cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Materialele vor fi difuzate zilnic în autobuse, în perioadele menționate, între orele 10:00 - 12:00 și 19:00 - 21:00. 

 SĂPTĂMÂNA DE TEATRU ÎN AUTOBUS din perioada 7-13 octombrie 2019 a prezentat călătorilor de pe autobusele din Cluj-Napoca poeme de Mihai Eminescu și Lucian Blaga, în interpretarea actorilor Irina Wintze și Cătălin Codreanu. 
 Am început stagiunea 2019-2020 cu SĂPTĂMÂNA DE TEATRU ÎN AUTOBUS! Între 9 și 15 septembrie, ați putut asculta pe autobuse aforisme de Constantin Brâncuși, în lectura actorilor Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu. 

 


 

Din 10 până în 16 iunie 2019, călătoriile dvs. pe transportul public din Cluj-Napoca au fost însoțite de aforisme și cugetări din piesele lui William Shakespeare, în lectura actorilor Adriana Băilescu și Matei Rotaru!
 Din 7 până în 13 mai 2019, între orele 10:00-12:00 și 19:00-21:00, în autobusele clujene, ați putut audia poezii recitate de actorii Teatrului Național din Cluj-Napoca, precum și fragmente din spectacolul CHIRIȚA ÎN CONCERT după Vasile Alecsandri și Matei Millo, spectacolul-concert de Ada Milea. 
 Din 15 până în 21 aprilie 2019, între orele 10:00-12:00 și 19:00-21:00, în autobusele clujene, ați putut audia poezii recitate de actorii Teatrului Național din Cluj-Napoca, precum și fragmente din spectacolul-concert ŠVEJK IN CONCERT după PERIPEȚIILE BRAVULUI SOLDAT ŠVEJK de Jaroslav Hašek, spectacolul-concert  de Ada Milea.
 Din 21 până în 27 martie 2019, între orele 10:00-12:00 și 19:00-21:00, în autobusele clujene, ați putut audia poezii recitate de actorii Teatrului Național din Cluj-Napoca, alături de fragmente din spectacolul-concert INSULA de Ada Milea, după Gellu Naum.