EXPOZIȚII

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

EXPOZIȚII
 

Expoziția ÎNCEPUTURILE TEATRULUI NAȚIONAL CLUJ-NAPOCA
27 martie 2019
 

Pentru prima oară, arhivele teatrului nostru au fost deschise publicului, prezentând o serie de documente legate de primii ani de existență a Teatrului Național Cluj-Napoca.
 

Astfel, vizitatorii au putut vedea, pe monitoare video, fotografii din primele spectacole ale teatrului și imagini de epocă ale clădirii.
 

De asemenea, aceștia s-au putut întâlni cu primele afișe ale teatrului, concepute după cu totul alte criterii față de cele cu care suntem obișnuiți astăzi.
 

Și, nu în ultimul rând, expoziția le-a pus spectatorilor la dispoziție spații de lectură, unde au avut ocazia să răsfoiască numeroase documente de arhivă din primii ani de existență ai instituției, scrise de mână sau dactilografiate, unde au putut întâlni semnătura originală a primului director al teatrului, Zaharia Bârsan, antetul Casei Regale și al altor instituții de epocă.
 

Expoziția a fost o invitație într-o călătorie în timp, despre „fondul de toalete“ sau „sporul de scumpete“, angajări, demisii precipitate, contracte, bugete, costume, decoruri și viețile celor care, în urmă cu 100 de ani, construiau, artistic, administrativ și financiar, instituția de care astăzi ne bucurăm împreună!
 

Expoziția a inclus și documente originale și a fost deschisă pe întreaga durată a Zilei Porților Deschise, miercuri, 27 martie 2019, între orele 10:00 și 20:00.
 


 

Expoziție de desene: 100 DE ANI DE TEATRU NAȚIONAL ÎN ORAȘUL TĂU
27 martie 2019 

 

Teatrul Național Cluj-Napoca a lansat o invitație către copii de a ne trimite desene inspirate pe tema Centenarului teatrului. Cele mai reușite lucrări au fost premiate pe scena mare a teatrului. În cadrul aceluiași eveniment, toate lucrările au fost expuse în foaierul teatrului. 

Anul acesta sărbătorim împreună 100 de ani de Teatru Național!

X