Colaborări

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Dragi sponsori și parteneri,

În numele întregii echipe și al actorilor talentați care vor da viață producțiilor artistice din stagiunea 2024/2025, dorim să exprimăm cea mai profundă recunoştinţă pentru sprijinul dumneavoastră generos. Fiecare contribuție este esențială pentru succesul spectacolelor și evenimentelor noastre, permițându-ne să creăm momente memorabile pentru spectatori.

Fără sprijinul pe care ni-l acordați mereu, cu încredere, nu am putea oferi publicului clujean o experiență atât de captivantă. Susținerea de care ne bucurăm va avea un impact de durată și apreciem din tot sufletul interesul pe care îl manifestați față de teatru și față de viziunea noastră.

Datorită dumneavoastră, sponsorilor și partenerilor, adevărați prieteni ai Teatrului Național din Cluj-Napoca, putem să arătăm publicului local, național și internațional puterea și magia spectacolelor noastre, aducând bucurie, inspirație și efervescență în viața fiecăruia, creând, seară de seară, conexiuni și întâlniri de neuitat!

Vă invităm să trăiți din plin arta teatrului alături de noi!



Ne bucurăm că ați acceptat invitația noastră de a fi sponsori și parteneri ai Teatrului Național din Cluj-Napoca!

Scopul acestei colaborări este să vă oferim o experiență deosebită și să vă arătăm cât de mult prețuim contribuția dumneavoastră la proiectele noastre artistice, care au astfel șansa de a ajunge la un public cât mai numeros în stagiunea 2023-2024.
 

Ne dorim ca această colaborare să vă ofere momente de bucurie, pentru a vă recompensa efortul financiar și dedicarea față de actul artistic. Suntem conștienți că ați făcut eforturi pentru ca noi să putem implementa proiectele noastre artistice. Astfel am creat și vom crea împreună amintiri de neprețuit.
 

Vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la succesul Teatrului Național din Cluj-Napoca și pentru sprijinul constant pe care ni-l acordați.
 

Sunteți o parte valoroasă a familiei noastre teatrale și suntem încântați să vă avem drept sponsori, parteneri, susținători de nădejde!

 



A șasea ediție a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, dedicată Căutării autorului, a adus împreună, sub același cort literar al Festivalul Internațional de Carte Transilvania, autori, traducători și editori pentru care dramaturgia, poezia și privirea critică se învârt pe orbita unei pasiuni commune pentru Arta teatrului. Anca și Mihai Măniuțiu, Ion Pop, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu au deschis astfel un fin dialog evocator cu scriitori importanți precum Robert Cohen sau Tristan Tzara, dar s-au întors și înspre propriile creații, regăsindu-se, ca autori, în lecturile subtile ale celor care știu și astăzi să se bucure de plăcerea cărții.

 

Au fost lansate volumele:

- Bzzap!, de Robert Cohen, în traducerea lui Eugen Wohl, Cluj-Napoca, Casa Cărții de Știință, 2016;
- Șapte manifeste Dada, Lampisterii, Omul Aproximativ, de Tristan Tzara, în traducerea lui Ion Pop, Iași, Polirom, 2016;
- Poetici Regizorale, de Anca Măniuțiu, Cluj-Napoca, Casa Cărții de Știință, 2016;
- Tu, de Mihai Măniuțiu, București, Editura Tracus Arte, 2016;
- Studia UBB Dramatica, „Dada>100, Art/Life/Museum, Dadaism and Performing Arts“, 1/2016, volum omagial Centenar Dada, Presa Universitară Clujeană, 2016.

Mulțumim partenerilor Teatrului Național pentru această frumoasă colaborare și felicităm premianții celei de-a patra ediții a Festivalul Internațional de Carte Transilvania:

Alessandro Baricco (Italia) – Marele Premiu al FICT 2016 pentru opera sa de rang mondial.

Mircea Cărtărescu (România) – Premiul „Cartea anului – Romanul românesc în mileniul trei“ pentru romanul Solenoid

Andrei Codrescu (SUA) – Premiul „Viața ca un poem pentru întreaga activitate poetică

Franco Moretti (Italia) – premiul „Mundus Comparationis, pentru opera sa de comparatist și teoretician literar de anvergură mondială.

Ana Blandiana (România) – Premiul „Mari scriitori ai Transilvaniei

Adam Puslojić (Serbia) – Premiul „Cetăţean de onoare al literaturii române pentru traducerile sale în sârbă şi croată. Premiu acordat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga Cluj

Mario Bojórquez (Mexic)  – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Alí Calderón (Mexic) – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Mite Stefoski (Macedonia) – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Josef Straka (Cehia) – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Étienne Verhasselt (Belgia) – Premiul „Magia literaturii pentru volumul Pașii pierduți

Gabriela Lungu (România) – Premiul „Proba limbii române pentru traducerile din Alessandro Baricco

Adrian Popescu (România) – Premiul „Proba limbii române pentru traducerile din Alessandro Baricco

Doru Radosav (România) – Premiul „Biblioteci deschise pentru activitatea sa în slujba Cărţii.

Mircia Dumitrescu (România) - Premiul „Alexandru Căprariu – oameni în slujba cărţii pentru contribuţia originală în grafica de carte românească

Ruxandra Cesereanu (România) – Premiul de Excelență pentru susținerea constantă a Festivalului

Asociația Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Echipa Executivă: Florin Moroşanu (Președinte), Rariţa Zbranca, István Szakáts, Tudor Giurgiu, Ştefania Robu, Miana Domide, Andi Daiszler, Ştefan Teișanu (Director Executiv) – Premiul „Clujul cultural de mâine





„O comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși” este deviza Galei Excelenței la Feminin, organizată în luna mai a acestui an la Cluj-Napoca de către Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj (AFA). În cadrul evenimentului, aftat la cea de-a 4-a ediție, au fost premiate, pentru excelență în domeniile în care activează, opt doamne ale Clujului, care se disting prin înaltă performanță și prin pasiunea cu care își întreprind proiectele, devenind astfel o sursă de inspirație pentru noi toți.

Primul premiu oferit în cadrul galei, aduce Teatrului Naţional Cluj-Napoca o onoare deosebită fiindu-i înmânat Ștefanei Pop-Curșeu, directorul nostru artistic, pentru rezultatele remarcabile obţinute ca manager cultural.



X