Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj pregăteşte în acest an programul „Dramaturgi clujeni“, care îşi propune promovarea dramaturgiei clujene pe plan local, naţional şi internaţional, familiarizarea publicului cu dramaturgia clujeană şi diversificarea ofertei de spectacole prin realizarea de spectacole 100% clujene.
Primul spectacol din cadrul acestui program, BRAVUL NOSTRU MICȘA! de Radu Ţuculescu, va avea premiera sâmbătă, 3 martie 2012, în Studioul „Euphorion“ al Teatrului Naţional Cluj. Spectacolul este regizat de Tudor Lucanu, care se află şi el la debut pe scena naţionalului.
Tudor Lucanu: „Piesa lui Radu Ţuculescu vorbeşte despre inventivitatea tipic românească, conturează o lume rurală prinsă în angrenajul dezvoltării capitaliste, al cărei prim scop este obținerea unui profit prin orice mijloace. Spectacolul propus urmărește povestea acestei lumi dintr-un unghi obiectiv care surprinde comicul amar al încercărilor de atingere a prosperității.“
Programul „Dramaturgi clujeni“ va continua la Teatrul Naţional cu montarea piesei SCOICI PE NISIPUL FIERBINTE de Flavius Lucăcel, spectacol care va avea premiera în cursul lunii aprilie.Melania Ursu, actriţa Teatrului Naţional Cluj, va primi Premiul pentru întreaga activitate în cadrul Galei Uniter 2012.
Gala va avea loc luni, 23 aprilie 2012, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Găsiţi aici lista tuturor premiilor şi nominalizărilor pentru Premiile Galei UNITER 2012.9 martie 1948 — 26 februarie 2012

A plecat în lumea umbrelor, mult prea curând, actorul PAUL BASARAB.
Absolvent al IATC Bucureşti, promoţia 1974, a slujit cu devoţiune de la terminarea studiilor până la neaşteptatul sfârşit, vreme de peste treizeci de ani, scena Naţionalului clujean.
Actor dăruit cu vigoare dramatică, prestanţă scenică şi cu o voce cu un timbru special, Paul Basarab a jucat în peste patruzeci de spectacole în regia lui Aureliu Manea, Mihai Măniuţiu, Mircea Marin. Ultimele două apariţii au fost în spectacolele CÂND NOI, MORȚI, ÎNVIEM de Henrik Ibsen, regia Cătălina Buzoianu şi CÂNTĂREAȚA CHEALĂ de Eugène Ionesco, regia Gábor Tompa.
De neuitat rămân spectacolele de poezie pe care le-a interpretat şi regizat:
TERRA INCOGNITA, în memoria actorului-poet Emil Botta, pentru care a fost recompesat cu premiul III de interpretare pe ţară; EU NU STRIVESC COROLA DE MINUNI A LUMII de Lucian Blaga, GRAIUL NEAMULUI de George Coşbuc, Radu Stanca-recital.
Glasul său se confunda cu glasul poeziei. S-a remarcat în special în spectacolele Blaga, fiind premiat în repetate rânduri: Premiul I la Festivalul Naţional de Teatru Bucureşti, 1995 (LITURGHIA MARELUI ANONIM, regia Mircea Marin), Marele premiu la Festivalul Internaţional Lucian Blaga, Sebeş-Alba, 1997, Premiul I la Festivalul Internaţional Lucian Blaga, Sebeş-Alba, 2000.
Paul Basarab făcea parte dintr-o categorie anume de actori cerebrali şi de nobleţe scenică din ce în ce mai rari pe scenele noastre.
Memoria lui va dăinui în amintirea colegilor şi a celor care l-au admirat şi aplaudat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Teatrul Național ClujStimați spectatori,

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, din motive independente de voința noastră, programul Teatrului Național din luna FEBRUARIE va suferi următoarele modificări:

Menționăm că aceste modificari ale programului se datorează unor probleme medicale.
BILETELE pot fi schimbate pentru o altă reprezentație a teatrului din luna februarie, sau, la cerere, contravaloarea lor poate fi ridicată de la Agenția de bilete începând cu ziua de SÂMBĂTĂ, 11 februarie, ora 11:00.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.

Teatrul Național Cluj Napoca