Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

13.03.2017
Încep înscrierile pentru ATELIERUL DE FILM care va avea loc în cadrul ZILEI PORȚILOR

Începând de astăzi, tinerii cu vârsta între 12 și 18 ani se pot înscrie la atelierul de film care va avea loc luni, 27 martie 2017, între orele 11:00 și 14:00, la Teatrul Național Cluj-Napoca.

 

Atelierul de film este adresat tinerilor interesați de arta cinematografică. În cadrul atelierului, regizorul Cristian Pascariu va familiariza participanții cu modul de lucru al studiourilor hollywoodiene și al celor europene. Tinerii vor putea afla mai multe despre parcursul unui film, de la idee la producție, vor înțelege şi vor putea detecta trucuri, precum și moduri de filmare sau de transmitere a filmului către spectatori.

 

Atelierul de film este un curs practic care îi va provoca pe participanți să fie regizori de ocazie sau poate chiar să-şi înceapă parcursul într-o viitoare carieră cinematografică. Cursul va implica și o parte practică în care participanții vor filma părți din evenimentele organizate în cadrul ZILEI PORȚILOR DESCHISE, iar între orele 15:00 și 16:00 filmele realizate de participanți vor fi proiectate în foaierul teatrului.

 

Atelierul de film este susținut de Cristian Pascariu (regizor de film, participant la Cannes Film Festival, Abu Dhabi Film Festival, TIFF etc.).

 

Necesar tehnic: participanții trebuie să aibă o cameră video HD sau un telefon mobil care are posibilitatea să filmeze HD.

 

Participarea este gratuită, în limta locurilor disponibile (15 persoane), iar ocuparea locurilor se face în ordinea înscrierii.

 

Înscrierile se pot face la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro


13.03.2017
Anunț concurs

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 286/2011, la sediul Teatrului Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, se organizează în data de 04.04.2017 concurs pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale vacante de execuție:

 

-       1 post economist IA, în cadrul Compartimentului Achiziții Publice;
 

-       1 post economist I, în cadrul Serviciului Financiar Contabil, Casieria Centrală.

 


13.03.2017
Modificare în programul lunii martie

Stimați spectatori,
 

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, din motive independente de voința noastră, spectacolul ARTĂ din 19 martie va fi înlocuit cu spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE.

Biletele achiziționate rămân valabile pentru spectacolul din 19 martie.

Biletele achiziționate de la Agenția de Bilete pot fi preschimbate sau returnate, la cerere, în Agenția de Bilete, până în 19 martie inclusiv.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro, până în data de 19 martie.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Național Cluj-Napoca reia astăzi, 10 martie, la Studioul Euphorion, spectacolul Trilogia Aureliu Manea, în regia lui Gábor Tompa, a cărui premieră a avut loc în urmă cu patru ani. La ora comemorării a trei ani de la plecarea „vizionarului" Aureliu Manea, 13 martie 2014, în prag de primăvară, credem că ar fi potrivit să rememorăm perioada în care acest regizor exemplar a lucrat în Teatrul nostru împreună cu consultantul artistic Roxana Croitoru și îndrăgitul actor Anton Tauf.

 

Roxana Croitoru, la ce spectacole l-ai secondat pe Aureliu Manea?

 

Nu, nu l-am secondat, e prea mult spus. Eram în primii mei ani la Teatrul Național și am avut șansa - jocul întâmplării - să fiu de față la repetiții, la facerea unor spectacole Manea: Hangița de Carlo Goldoni (1979), A doua conștiință de Barbu Ștefănescu Delavrancea (1984), Execuția se repetă de Mircea Vaida (1984), Sub clar de lună de Teodor Mazilu (1986).