Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Spectacolul Teatrului Național din Cluj CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC de Stefan Tsanev a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Teatru „SLAVIJA 2013“, care s-a desfășurat la Belgrad, în perioada 9-16 martie a.c. Juriul care a decernat premiul a fost format din: prof. Raško Jovanović (Serbia), Risto Stefanovski, teatrolog (Macedonia) și Dušan Đoković, Academia de Arte (Serbia).
Cea de-a 12-a ediție a Festivalului a găzduit opt spectacole din şapte ţări (S.U.A., Kazakstan, Bulgaria, Muntenegru, Maroc, România, Serbia). Spectacolele au fost selecționate din aproximativ 200 de aplicații pentru participarea la festival.
Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a participat la festival în perioada 14-17 martie 2013, cu spectacolul CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC de Stefan Tsanev, regia Nic Ularu, costumele Călina Langa, cu Eva Crişan, Cornel Răileanu şi Emanuel Petran.IRINA PETRESCU
19 iunie 1941 - 19 martie 2013

A plecat dintre noi, după o scurtă şi grea suferinţă, o mare actriţă. Figură emblematică a filmului şi teatrului românesc, Irina Petrescu a strălucit prin frumuseţe, inteligenţă, distincţie şi talent, într-un cuvânt, prin farmec.
Descoperită în 1960 de regizorul Savel Stiopul, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ în 1963, la clasa profesorului Ion Şahighian, asistent regizorul David Esrig.Teatrul Naţional Cluj-Napoca organizează cea de-a cincea ediție a ZILEI PORŢILOR DESCHISE, pe data de 27 martie 2013, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul se va desfășura între orele 11:00 şi 18:00, timp în care spectatorii vor putea participa la vizite în culisele teatrului, ghidate de actori, recitaluri instrumentale și vocale, vizionări de scurtmetraje cu actori ai teatrului în distribuție, vizionarea înregistrării spectacolului MEMO, în regia Monei Marian. Copiii vor putea vedea un spectacol de teatru interactiv, după care se vor putea amuza cu face painting și baloane modelabile. Pe durata întregului eveniment, vizitatorii teatrului vor putea viziona o selecție de fotografii din spectacolele curente ale teatrului precum, afișe din arhivă și un colaj din spectacole realizate de Mona Marian. De asemenea, spectatorii se vor putea bucura de delicatesele oferite de Cafeneaua Doamna T și vor putea achiziționa cărți de la librăria teatrului și Librăria Bookstory, toate prezente în clădirea Teatrului Național din Cluj.Teatrul Naţional din Cluj-Napoca va participa, pentru al doilea an consecutiv, la Festivalul Internaţional de Teatru „SLAVIJA 2013“, Belgrad, Serbia. Festivalul se va desfăşura în perioada 9-16 martie şi va găzdui opt spectacole din şapte ţări (S.U.A., Kazakstan, Bulgaria, Muntenegru, Maroc, România, Serbia). Teatrul Naţional din Cluj-Napoca va participa la festival în perioada 14-17 martie, cu spectacolul CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC de Stefan Tsanev, regia Nic Ularu, costumele Călina Langa, cu Eva Crişan, Cornel Răileanu şi Emanuel Petran.

Festivalul Internaţional de Teatru SLAVIJA se află la cea de-a 12-a ediţie şi îşi propune să „încânte spectatorii, aducând pe scena Teatrului Slavija momente artistice de excepţie, pentru continuarea tradiţiei Festivalului, care depune eforturi an de an, pentru a aduce bucurie prin prezentarea de spectacole interesante şi bune“ (prof. dr Raško V. Jovanović, președintele juriului Festivalului).