Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


In memoriam
T.Th. Ciupe
2 ianuarie 1933 — 6 noiembrie 2010

În ziua de sîmbătă, 6 noiembrie 2010, a încetat din viaţă T.Th. Ciupe, unul din cei mai însemnaţi scenografi români, care a activat în principal la Teatrul Naţional din Cluj aproape şase decenii, realizînd aici peste o sută de creaţii scenografice.


03.11.2010
Regizorul Mihai Măniuţiu va susţine la Bucureşti conferința „Actorul şi măştile sale“


În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, regizorul Mihai Măniuţiu va susţine vineri, 5 noiembrie, ora 16.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, Bucureşti, conferinţa „Actorul şi măştile sale.

„Cine ar putea măsura cantitatea de ireal care intră în realitatea diurnă a unui actor? Când oare se poate spune despre actor că este el însuşi? În multiplicitate? În refuzul oricărei identităţi? Când pare a fi mai mulţi, ori când pare a fi nimeni?“, sunt câteva dintre întrebările la care regizorul Mihai Măniuțiu și invitații săi — Marcel Iureş, Irina Petrescu, Radu Amzulescu, Oana Ştefănescu, Marian Râlea — încearcă un răspuns, în conferința moderată de Sorin Alexandrescu, profesor la Universitatea din Bucureşti şi director al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii. Momente de respiro vor fi asigurate de violoncelistul Ștefan Cazacu.

Evenimentul este organizat de Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii, Fundaţia Spandugino și Biblioteca Centrală Universitară.


02.11.2010
OMCPN nr. 2640/01.11.2010 - rezultatul final al concursului de proiecte de management pentru Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca

S-a aprobat rezultatul final al concursului de proiecte de management pentru Teatrul Naţional „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

 

Proiectul de management prezentat de domnul Mihai-Petre Măniuţiu a obţinut cea mai mare notă, respectiv 9,28.

 

Compartimentul Managementul Programelor Culturale Prioritare

şi Relaţii cu Sectorul Cultural Privat

(extras din OMCPN nr. 2640/01.11.2010)


23.10.2010
Rezultatele concursului de proiecte de management pentru Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca

În urma desfăşurării celor două etape ale concursului de proiecte de management pentru Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, rezultatele sunt următoarele:

Candidaţii: Etapa IEtapa II Rezultatul final
Mihai MĂNIUŢIU8,969,69,28
Sorin MISIRIANŢU7,134,765,95
Gelu BADEA5,51--
Secretariatul Comisiei de concurs
constituită cf. O.M.C.P.N. nr. 2602/2010