Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera spectacolului Povești de dragoste la prima vedere după volumul de proză de Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu și Ana Blandiana. Premiera va avea loc în Studioul „Euphorion“, vineri, 23 februarie, de la ora 19:00.  Regia și scenografia: Tudor Lucanu. Proiecții video: Cristian Pascariu. Distribuția: Mihai-Florian Nițu, Diana Buluga, Petre Băcioiu, Radu Lărgeanu, Ioan Isaiu.


Dragostea, sentimentul cel mai frumos de pe pământ, este acum dezbătută în cadrul restrâns al „Euphorion“-ului. Veți avea ocazia să vă regăsiți, poate, în aceste istorii, să vă re-memorați propriile îndrăgosteli la prima vedere. Un prilej de readucere în actualitate a unor vremuri peste care, poate, s-a așternut colbul uitării. Suntem aici ca să explorăm împreună paradoxurile inimii inundate de acel val de căldură, acea emoție cu gust de zmeură coaptă și roiuri de fluturi zburând haotic prin stomac.


07.02.2018
O nouă INSULĂ naumiană la Teatrul Național Cluj-Napoca

Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca a început repetițiile pentru o nouă variantă a spectacolului-concert INSULA, după Gellu Naum, de Ada Milea. După aproape șapte ani de la premieră, spectacolul revine pe data de 18 februarie 2018 într-o nouă formulă: „Noua Insulă e plină de noutăți: două personaje noi, o mulțime de instrumente noi, idei noi, texte noi, melodii noi, înfățișări noi și noul haz trist din comedia singurătății unui Robinson Crusoe aflat pe o insulă pustie plină de lume. Cred că e mai mult Gellu Naum și mai multă inspirație în acest nou spectacol vechi.“ (Ada Milea)Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la evenimentul dedicat Zilei Culturii Naționale și a poetului național al românilor, Mihai Eminescu, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Opera Națională Română, care va avea loc luni, 15 ianuarie 2018, ora 11:00, în  foaier. Veți putea asista la un recital de lieduri și poeme din creația lui Mihai Eminescu susținut de actorii Elena Ivanca și Ruslan Bârlea și de membrii TOA (Transylvanian Opera Academy) - singurul program din România de formare și perfecționare a tinerilor artiști de opera: Diana Gheorghe (invitată), Viktória Cormoș, Andrei Manea (invitat), Andrei Nicoară, Bianca Murariu (pian), regia: Andreea Iacob. Liedurile interpretate sunt compuse pe versurile lui Eminescu: Dorință, Ce te legeni..., Și dacă..., La steaua.... Actorii Elena Ivanca și Ruslan Bârlea vor recita poemele Floarea albastră, Glossă, Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie, Gândind la tine, un fragment din Scrisoarea I și vor citi pasaje din corespondența dintre Eminescu și Veronica Micle, dar și versurile scrise de Marin Sorescu, ca omagiu adus „Luceafărului poeziei românești": Trebuiau să poarte un nume.
 

În ambianța somptuoasă a foaierului, acordurile muzicale se vor completa cu poemele rostite într-o îmbinare sonoră menită să încânte auditoriul.


20.12.2017
Programul Agenției de bilete

Dragi spectatori, 

 

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că Agenția de Bilete a Teatrului va fi închisă în perioada 24 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018.

  

De asemenea, dorim să vă informăm că, în perioada 22 decembrie 2017 - 2 ianuarie 2018, biletele pentru spectacolele lunii ianuarie pot fi achiziționate exclusiv online, prin intermediul platformei www.biletmaster.ro. Începând cu 3 ianuarie 2018, acestea vor fi disponibile și în Agenția de Bilete.

 

Vă dorim Sărbători Fericite și un An Nou plin de inspirație!