Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

13.09.2019
Conferință de presă la deschiderea stagiunii 2019-2020

Teatrul Național Cluj-Napoca organizează marți, 17 septembrie 2019, ora 14:30, în foaierul de la rangul 2 al Teatrului Național, conferința de presă care marchează debutul noii stagiuni.


Managerul Teatrului Național, Mihai Măniuțiu, și Directoarea artistică, Ștefana Pop-Curșeu, vor avea alături de ei membri echipelor artistice ale celor două premiere cu care va debuta noua stagiune: regizorul și scenograful spectacolului FURTUNA de W. Shakespeare, Tompa Gábor și Carmencita Brojboiu, alături de actorul Marcel Iureș, regizorul și autorul piesei care stă la baza spectacolului PORNO, Răzvan Mureșan și András Visky, precum și actori din distribuția celor două montări.

 

Vă așteptăm cu drag!Dragi spectatori,
 

Deschidem Agenția de bilete a Teatrului Național în data de 14 septembrie, într-o nouă locație. Ne puteți găsi în incinta cinematografului Victoria, de marți până duminică, între orele 12:00 - 17:00.
 

În zilele în care sunt programate spectacole, Agenția de bilete va fi deschisă și în clădirea Teatrului Național (pe laterala vestică) cu o oră înaintea începerii spectacolului.
 

Mulțumim partenerului nostru Cinema Victoria pentru găzduirea pe care ne-o oferă pe perioada în care agenția noastră se află în renovare.


09.09.2019
Stagiunea 2019-2020 debutează cu Teatru în autobus!


Stagiunea 2019/2020 începe în... trafic! Teatrul Național din Cluj-Napoca, vă invită din nou la săptămâna de „Teatru în autobus"!
 

Încă din martie ați auzit pe diverse linii de transport în comun poezii recitate de actorii noștri, replici și cântece din spectacolele INSULA, ŠVEJK ÎN CONCERT sau CHIRITZA ÎN CONCERT. În săptămâna 9-15 septembrie, între orele 10:00 - 12:00 și 19:00 - 21:00, vă invităm să vă bucurați de AFORISMELE lui Constantin Brâncuși într-o interpretare de excepție.
 

„Prin dragoste, te vindeci de majoritatea bolilor."...
„Atunci când încetăm să mai fim copii, suntem deja morți."...
„Prima datorie este să fii cinstit cu tine însuți."
 

Vocile calde și vii ale marilor actori Cristina Pardanschi și Cornel Răileanu vă vor face ziua mai frumoasă! Să sărbătorim astfel Centenarul Teatrului Național, zi de zi mai aproape de fiecare!
 

Regia este semnată de Andreea Iacob, iar montajul audio și coloana sonoră originală de către József Iszlai. Proiect derulat în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca.


21.08.2019
In memoriam Dorina Stanca

sursa foto: Revista Apostrof


Cu durere și admirație eternă ne luăm rămas bun de la cea care a fost Dorina „Doti“ Stanca, plecată spre tărâmuri numai de cei drepți știute, nu înainte de a lăsa în urmă amintirea unei doamne gentile, senine și, în primul rând, iubite.

A urcat pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca sub minuțioasele observații regizorale ale lui János Taub în spectacolul Hora domnițelor de Radu Stanca. A adus pe scena clujeană personaje dintre care le amintim pe Emilia din Othello și pe Maria Sămurcaș din Zodia Taurului în regia Mariettei Sadova. A dat viață Iarovaiei în spectacolul Liubov Iarovaia în regia lui Panait Victor Cottescu, Tvetaieva din spectacolul Burghezii și Harita Ignatievna Ogudalova din Fata fără zestre în regia lui Otto Rappaport. A jucat alături de Melania Ursu în spectacolele Febre și Citadela sfărâmată ale lui Constantin Anatol și a fost Florence în Capcană pentru unul singur și Aphrodita în Gâlceava Zeilor, în regia lui Octavian Cosmuța.

Destinul i-a fost împletit cu cel al poetului, eseistului, dramaturgului și regizorului de teatru Radu Stanca.

Puteți aduce un ultim omagiu actriței mâine, 23 august 2019 la Cimitirul Central Cluj-Napoca de la ora 11:00.