Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Pentru a intra în lumea crepusculară a Crailor de Curtea-Veche, spectacol care va avea premiera la Teatrul Național Cluj-Napoca pe 22 aprilie, la ora 19:00, le-am adresat câteva întrebări actorilor care îi întrupează.
 

Eugenia Sarvari: Domnule Cornel Răileanu, cum e să fii Pașadia? Ce anume din sensibilitatea, personalitatea dumneavoastră rezonează cu acest personaj?

Cornel Răileanu: Să fiu Pașadia? E foarte bine. Unul din apanajele actorului este să vină în întâmpinarea personajului. De fapt, este un drum dublu. Pe cât posibil, trebuie să aduci personajul spre tine. Dar cel mai bine este ca universul celor doi să se întrepătrundă. Porțiunea de drum mai lungă este a ta spre personaj. Oricum există o similitudine între actorul ca individ și personajul pe care-l interpretează. Nu există trăsături de caracter care să nu fie, cât de cât, comune. Totul este să le recunoști, să ți le asumi și să încerci să le și folosești. Să faci din ele un sprijin și nu un handicap. Terențiu spunea că „sunt om și, nimic din ce este omenesc nu mi-e străin". Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca anunță premiera spectatolului CRAII DE CURTEA-VECHE după Mateiu Caragiale, care va avea loc în sala mare, duminică, 22 aprilie, de la ora 19:00. Regia: Răzvan Mureșan, decorul: Andreea Săndulescu, costume: Ilona Lőrincz, maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuţia: Pașadia Măgureanu: Cornel Răileanu; Pantazi: Ionuț Caras; Matei Cara: Miron Maxim; Gore Pirgu: Matei Rotaru; Margot Muller: Irina Wintze; Rașela Nachmansohn: Sânziana Tarța; Maiorică Arnoteanu: Petre Băcioiu; Fetița: Ecaterina Pop-Curșeu; Pena Corcodușa: Adriana Băilescu; Mima Arnoteanu: Patricia Brad; Tita Arnoteanu: Diana Buluga; Ilinca Arnoteanu: Alexandra Tarce; roluri multiple: Cristian Grosu, Ruslan Bârlea, Radu Lărgeanu, Cosmin Stănilă, Radu Dogaru, Roman Malai, Robert Iosif, Ștefan Liță, Daniela Purcărea, Giorgiana Coman, Ioana Moldovan, Francesca Fülop.Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera Angajare de clovn de Matei Vișniec, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, vineri, 20 aprilie, de la ora 19:00. Regia și scenografia sunt semnate de Sorin Misirianțu, care interpretează și unul dintre cele trei roluri de clovn, alături de Ovidiu Crișan și Ioan Isaiu.Cele trei personaje, Niccolo, Filippo și Peppino, create cu finețe și umor de mult îndrăgitul nostru autor dramatic Matei Vișniec, trezesc în spectator cele mai diverse și profunde sentimente. Partituri scenice grele, aceste roluri sunt o provocare pentru orice actor ajuns la maturitate. Ca să pregătim intrarea spectatorului în lumea celor trei personaje le-am adresat câteva întrebări atât regizorului, cât și celorlalți doi „clovni profesioniști“.