Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

07.01.2022
Mereu îndrăgostită de teatru, Doina Modola aniversează 75 de ani


Omul de cultură Doina Modola, pe lângă faptul că a îndrumat multe generații de tineri, atât de la Departamentul de Teatru al Facultății de Litere din cadrul UBB Cluj, cât și de la Conservatorul de Muzică „Gheorghe Dima", a fost timp de unsprezece ani, între 1994 și 2005, consultant artistic al Naționalului clujean. Personalitatea ei de largă respirație intelectuală a onorat cu deosebire această funcție, căci pe lângă consultanța menită să ridice nivelul trupei, propunea și organiza evenimente de anvergură. Astfel, a asigurat directoratul Galei Teatrelor Naționale, în anii 1994, 1996, 1998, 2002, fiind unul din festivalurile de calibru ale instituției noastre, prin care publicul clujean a avut privilegiul de a urmări cele mai bune producții realizate de teatrele naționale din România la acea oră. Membră în numeroase jurii, dintre care cel al Galei UNITER (1992, 1993, 1994, 1999, 2000, 2010) și al Festivalului Național de Teatru „I.L. Caragiale", Doina Modola a fost prezentă și în prima delegație română la Festivalul Internațional de Teatru de la Avignon (1990).


A publicat cărți de autor și volume colective, a îngrijit ediții de specialitate, prefațându-le, a scris nenumărate studii, eseuri, articole. A susținut numeroase comunicări științifice și conferințe. Iubirea sa nemăsurată pentru scriitorul, filosoful și dramaturgul Lucian Blaga s-a exprimat nu doar prin scrierea de cărți despre opera lui, ci și prin implicarea totală în crearea a două spectacole din dramaturgia blagiană în anul 2005: Ivanca și Mă joc cu voi așa cum doriți.


Prezentă constant la toate premierele, curioasă, implicată, absoarbe teatrul prin toată ființa sa, iar sufletul ei nobil și generos îi conține, parcă, pe toți cei de pe scenă, când râsul ei molipsitor izbucnește, cu o absolută spontaneitate, antrenând după el reacția sălii întregi, spre deliciul actorilor.


Întreaga echipă a Teatrului Național îi urează: La mulți ani!

 

Eugenia Sarvari

 Dragi spectatori,

Vă anunțăm că Agenția de bilete va fi închisă în perioadele: 24 - 27 decembrie 2021 și 29 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022.

În perioada în care Agenția este închisă, biletele la spectacolele noastre se pot achiziționa exclusiv online de aici.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag la teatru! 


23.12.2021
Sărbători fericite!

 


23.12.2021
Modificare în programul Agenției de bilete

Dragi spectatori,

Vă anunțăm că Agenția de bilete va fi închisă în perioada 24 - 27 decembrie 2021.
În perioada în care Agenția este închisă, biletele la spectacolele noastre se pot achiziționa exclusiv online de aici.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag la teatru!