Bazat pe un concept al lui Dragoș Muscalu, spectacolul antrenează trupa de improvizatori într-o bătălie a instinctelor performative, pe șantierul comediei spontane, unde vor fi susținuți doar de pârghiile convențiilor care se pot sparge oricând. Ruslan Bârlea, Cătălin Codreanu, Adrian Cucu, Anca Hanu, Cecilia Lucanu-Donat, Dragoș Pop, Matei Rotaru, Irina Wintze, acompaniați muzical de Radu Dogaru (chitară) și Paul Tonca (pian), vor evolua mereu imprevizibil, într-un cadru pe care scenografa Gábor Zsófia îl definește vizual ca pe o lume în construcție. Pentru acest show, rolul publicului este însă la fel de important ca cel al echipei: să lanseze provocări și să-i angajeze pe actori în varii încercări pline de umor, devenind astfel un participant activ într-un demers comun.
Dragoș Muscalu este actor, lector și trainer, preocupat de arta improvizației și de încurajarea creativității libere. A colaborat, de-a lungul vremii, cu numeroase teatre și instituții de spectacol, realizând team-buildinguri, workshopuri și trainguri, atât în mediul corporatist, cât și în instituții de cultură. Este membru al trupei de improvizație Just Push Play, dar și al trupei Littleimpro, dedicată copiilor.
Vă așteptăm, așadar, la un spectacol surprinzător, în care și spectatorul deține puterea!
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrului sau pe www.bilete.ro.
După ce au rămas blocați în lift, doi străini sunt antrenați într-un du-te-vino al aparențelor, dinamica acestei relații conjuncturale suferind răsturnări multiple, până la o neașteptată implozie finală. Alex Rădescu (interpretat de Ovidiu Crișan) este un profesor universitar și critic literar în vârstă, care își folosește ascendentul intelectual pentru a flirta cu tânăra impresară Ramona Berciu (Romina Merei), o reprezentantă (stereo)tipică a generațiilor așa-zis digitale. Duelul verbal în care se angajează cei doi revelează o fractură generațională, dar și o instabilitate a conceptelor de realitate și adevăr în contextul expansiunii virtualului.
Pornind de la memoriile bucovinencei Anița Cudla, una dintre numeroasele victime ale ocupației sovietice din Bucovina de Nord în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, regizorul distilează materialul autobiografic într-o formulă dramatică intensă, menită să ne transpună, ca spectatori, în toiul unei istorii care ne responsabilizează. În interpretarea actriței Elena Ivanca, într-un cadru scenografic jalonat de Cristian Rusu, viața acestei figuri simbolice pentru cultura națională devine pretextul unei ofensive artistice împotriva uitării. Astfel, în lumea noastră tot mai vulnerabilă la radicalizare, spectacolul constituie o pledoarie pentru consecvență și fermitate morală în fața ideologiilor discreționare.