Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

14.10.2018
ILEGITIM


Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj
 

O familie dezintegrată, confuză, lipsită de prezența mamei, în care fiecare se luptă cu propriile prejudecăți și fiecare are dreptatea lui. O imagine în miniatură a lumii în care trăim, a imposibilității noastre de discernământ, a ignoranței inevitabile, din cauza felului în care percepem diferit și deformat lucrurile, oameni simpli sau filozofi. Trăim cu niște ochelari invizibili pe ochi, ochelari de cal sau colorați, vedem doar ceea ce ne dorim și ne convine să vedem, doar ceea ce am învățat să vedem. Ne învârtim în cerc, repetitiv, și trăim realități paralele în mințile noastre. Avem oare posibilitatea de a ne ridica deasupra? Poate că iubirea necondiționată este piesa lipsă, așa cum, probabil, și lipsa mamei se resimte în această familie.

  

 Adrian Sitaru

 


 

Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, în sala studio a Teatrului Maghiar din Cluj, pe data de 14 octombrie 2018, ora 17:00.Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca
 

Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii '90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.
 

„Miracolul de la Cluj" este un spectacol de teatru documentar, care oferă o imagine de ansamblu a contexului social și politic din România care a favorizat răspândirea jocurilor de tip piramidal. Spectacolul face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente", un proiect cultural implementat de Reactor de creație și experiment. 

 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, la sediul Reactor, pe data de 12 octombrie 2018, ora 16:00. 

 


12.10.2018
RAMBUKU


Producător: Teatrul Național „Mihai Eminescu" din Timișoara 
 

La intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp se află întotdeauna o poveste de dragoste, pentru că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea. Rambuku după Jon Fosse, cel mai tradus dramaturg norvegian contemporan și  unul dintre cei mai jucați autori europeni ai ultimilor ani, este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției - al tuturor emoțiilor - și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea  supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși.
 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, în sala mare a Teatrul Național Cluj-Napoca, pe data de 12 octombrie 2018, ora 21:00. 

 

 


11.10.2018
BURGHEZUL GENTILOM


Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj 
 

Domnul Jourdain, un burghez putred de bogat, îşi poate permite aproape orice. Totuși, simte că îi lipsește ceva: ar vrea să devină o persoană cultivată și rafinată, așa cum își închipuie el că sunt cei din lumea bună, din high life. În acest scop, își pune punga la bătaie și se înconjoară de profesori de muzică, de dans și de filozofie, ale căror lecții sunt menite să acopere lacunele - reale sau imaginare - de care crede el că suferă. Maeștrii săi sunt însă niște diletanți profitori care îi exploatează naivitatea și se înfruptă din banii săi.
 

Exasperați de toanele lui, familia și toți cei din jurul său sfârșesc prin a-și uni forțele pentru a-i da o lecție. Pun la cale o farsă năstrușnică, pe care burghezul gentilom o ia drept realitate, văzând în ea împlinirea dorințelor sale de mărire. Oare bunul simț și judecata sănătoasă au vreo șansă în fața ambiției oarbe și a dorinței nemăsurate de parvenire? Burghezul gentilom este o poveste hazlie care ne încântă și azi, după 350 ani de la crearea sa.
 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, în sala mare a Teatrului Maghiar din Cluj, pe data de 11 octombrie 2018, ora 19:00.