Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

28.11.2018
Treptele Unirii


TREPTELE UNIRII
spectacol de poezie românească dedicat făuririi României Mari şi desăvârşirii Unităţii Naţionale
scenariu de Emil Boroghină

recital al actorului Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional Craiova

regia artistică: Alexandru Mâzgăreanu

scenografia şi coloana video: Dan Adrian Ionescu

muzica: Alexandru Suciu

 

Spectacolul de poezie Treptele Unirii, dedicat Centenarului făuririi României Mari şi desăvârşirii Unităţii noastre naţionale, îşi propune să surprindă sintetic, cu ajutorul creaţiei marilor noştri poeţi, cea mai importantă şi mai de seamă problemă a existenţei neamului românesc timp de peste două milenii, unitatea lui deplină. Legătura indestructibilă între unitatea de neam şi unitatea teritorială este cea care a asigurat României trăinicia între ţările lumii, a reprezentat cheia existenţei noastre.

O producție a Teatrului Național „Marin Sorescu“ Craiova
Dumnezeu se îmbracă de la second-hand

de Iulian Margu

 

regia: Ion Caramitru

scenografia: Maria Miu

 

Distribuția:

Lae – Lari Giorgescu

Buză – Dorin Andone

Eliza – Carmen Ungureanu

Elefteria – Teodora Mareş

Dimitrie – Armand Calotă

Elena – Fulvia Folosea

Manole – Eduard Adam

Iorgu – Ioan Andrei Ionescu

Teodora – Florina Cercel

Elena copil – Atyridis Ivana Alexandra

Jandarmii – Viorel Florea, Andrei Răzvan Călin

Piesă românească în două acte, satiră învăluită în ritmurile valsului, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand este o surprinzătoare poveste a unei familii traversând deceniile, și a unui pian de marcă, pe turnanta istoriei.„O piesă cu o structură de text în puzzle, cel puțin așa am văzut-o eu“, ne încredinţează regizorul Ion Caramitru. „Povestea de bază este desfăcută în mai multe compartimente, reprodusă în mai multe epoci, refăcută abia în final pentru înțelegerea deplină a poveștii. Ca stil, are și un soi de umor frust și unul derivat, are foarte multe trimiteri într-o simbolistică ce sparge tiparele timpului și spaţiului“. Sau, altfel spus, „o scurtă istorie a României moderne povestită cu ajutorul unui pian fermecat“, cum spune autorul piesei.Sunteţi aşteptaţi într-un decor aproape cinematografic, să vedeţi o comedie „de-a râsu-plânsu“, în pur stil românesc şi pe acordurile muzicii lui Chopin...

O producție a Teatrului National „I.L. Caragiale“ București20.10.2018
Musical 7


În Berlinul bântuit de spectrul nazismului se pregătește un spectacol în care femei superbe își dezvăluie talentul și atașamentul pentru teatru, luptă pentru supraviețuire, pentru dragoste și mai ales pentru șansa de a deveni vedete. Pericolul de a aluneca în ideologii greșite se împleșteste cu greșelile pe care oamenii le fac atunci când iubesc. Artiștii readuc în scena atmosfera anilor 40, într-un spectacol plin de muzică live și dansCompania de teatru Giuvlipen, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, vă invită să vizionați în premieră „Kali Traš (Frica Neagră)", o producție bilingvă română - romani (traducere în română), adaptare liberă de Mihai Lukacs, după romanul „Cu moartea-n ochi", al scriitorului şi supraviețuitorului rom Valerică Stănescu. În regia artistică a lui Mihai Lukacs, spectacolul are în distribuție pe Zita Moldovan, Mihaela Drăgan, Marcel Costea, Ninel Petrache și Mircea Dragoman. Scenografia şi costumele: Iulia Toma. Mișcarea scenică: Paul Dunca. Dramaturgie: Mihaela Drăgan.