Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional din Cluj vă invită, în perioada 7-9 octombrie a.c., la ediţia inaugurală a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAŢIONALE DE LA CLUJ. Întâlnirile Internaţionale de la Cluj constituie o nouă iniţiativă a Teatrului Naţional din Cluj, un festival anual care are drept scop promovarea dialogului internaţional prin teatru, diseminarea informaţiilor culturale şi realizarea de colaborări şi iniţiative culturale în spaţiul internaţional. Întâlnirile internaţionale reprezintă un spaţiu pentru dialog prin artă. Acest festival va avea o tematică diferită în fiecare an, tema pentru fiecare întâlnire fiind stabilită de participanţii la ediţiile anterioare. Tematicile pot fi extrem de variate, de la subiecte de interes artistic general şi subiecte de interes social, pînă la concentrarea pe opera unor artişti sau diverse curente artistice.
În 2011, prima ediţie a festivalului va fi dedicată operei lui Gellu Naum (1915-2001), proeminent autor român suprarealist. De aici şi denumirea ediţiei din 2011: ÎNTÂLNIRILE GELLU NAUM. În paralel cu crearea unei platforme de dialog între diverse personalităţi culturale şi iniţierea unei reţele de comunicare între personalităţi teatrale din lume, festivalul va prezenta trei spectacole de teatru produse de Teatrul Naţional în anul 2011, bazate pe două piese şi un roman de Gellu Naum: Zenobia, în regia Monei Marian, Florenţa sunt eu, în regia lui Alexandru Dabija şi Insula, în regia Adei Milea.Distribuţia:
OTHELLO - András Györgyjakab
DESDEMONA, soţia lui Othello - Enikő Györgyjakab
CEI TREI IAGO - Attila Péter Dávid, Attila Nagy, László Szekrényes
EMILIA - Emília Polgár
BĂRBAT - László Bajkó
FEMEIE - Eszter Nagy

Scenariul şi regia: MIHAI MĂNIUŢIU
Coregrafia: PÉTER URAY
Dramaturgia: IMOLA MÁRTON
Scenografia: ADRIAN DAMIAN
Muzica: ŞERBAN URSACHI


19.05.2011
SENS UNIC


stand-up comedy cu Dragoş Pop


Preţul biletelor:

30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);

7,5 lei - reducere pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti, împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai, aniversează 20 de ani de existenţă ai Lectoratului de limbă şi literatură Norvegiană, unul dintre cele mai importante centre din lume pentru promovarea culturii norvegiene în rândul studenţilor.
În cadrul manifestărilor prilejuite de acest eveniment, Teatrul Național din Cluj va găzdui marţi, 3 mai 2011, începând cu ora 19:00, spectacolul ELLING, dramatizare de Axel Hellstenius în colaborare cu Petter Naess, după romanul Fraţi de sânge de Ingvar Ambjornsen, produs de Teatrul de Comedie. Distribuţia: Marius Florea Vizante, Sandu Pop, Mihaela Măcelaru, Şerban Georgevici. Regia: Vlad Massaci.
După un stagiu de doi ani petrecut într-un centru de tratament, Elling şi Kjell Bjarne primesc permisiunea de a se muta într-un apartament din Oslo, cu condiţia să aibă grijă de propriile persoane. Aventurile prin care trec cei doi prieteni, relaţiile pe care le stabilesc, situaţiile cu care se confruntă la tot pasul, îi forţează pe cei doi tineri să se maturizeze şi să se aventureze în viaţă.
Intrarea este liberă.