Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

28.10.2017
PATIO DE TANGO


Căldura unei îmbrăţişări, emoţie, nostalgie, simplitate, pasiune, intimitate... senzaţii pe care, cu ajutorul muzicii şi dansului, le veţi simţi în cadrul spectacolului PATIO DE TANGO.

Acest spectacol reuneşte zece muzicieni şi dansatori care prezintă tango traditional şi noul concept de tango "milongueros", stiluri de dans care se întâlnesc în curţile coloniale din Buenos Aires. 

Tangoul instrumental realizat de către duetul chitarelor Muller - Funes va fi completat cu muzica live si versuri recitate de cantareaţa argentiniană Silvia Funes. Aceştia vor fi însoţişi în scena de către două perechi de dansatori de tango tradiţional şi de către artişti ai actualei scene de Tango Buenos Aires, Sgrablich Venosi și Alex Winter.

Producator: MARIO DANCE ATELIER 
 


26.10.2017
FLOWER POWER


FLOWER POWER

happening pe texte de Jim Morrison și muzică live din perioada hippie

regia: Sorin Misirianțu

o producție a Asociației Condurache Art Project 

Cu: Sorin Misirianțu, Cătălin Condurache (chitară, voce), Sandy Deac (chitară, keyboards, voce) și Răzvan Rotiș (percuții).

 



Sâmbătă, 14 octombrie, ora 20:00, Sala mare

 

DansActori: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin
în alternanță cu: Bianca Bor și Bogdan Iacob

ASISTENȚĂ COREGRAFICĂ: Lelia Marcu-Vladu

SCENOGRAFIE VIDEO ȘI ANIMAȚIE: Les Ateliers Nomad
LIGHT DESIGN: Cristian Petru Simon, Andrei Ștefan Florea
COLOANA SONORĂ: Gigi Căciuleanu; EDITARE: Pro-DJ Events
COSTUME: Corina Boboc
CONSULTANT: Petre Roșu

Producător: Teatrul Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu" Romania Dance Company
 

„Pe zi ce trece suntem invadați de emoticoane şi abrevieri de tot felul. Emoțiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Ideea spectacolului este schimbul de mesaje prin intermediul unui limbaj codificat: fie cel corporal sau verbal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau/şi cel al abrevierilor pe care din ce în ce mai multă lume le folosesc. Mesaje care de multe ori devin de neînțeles şi par absurde pentru cei care nu sunt inițiați în aceste coduri. (...) #EmojiPlay este un spectacol de teatru coregrafic ce îmbină într-un mod aparent ludic, limbajul tri-dimensional (cu atât mai complex!) al #DansActorilor cu vizuala şi (încă!) strania lume bi-dimensională a acestor noi simboluri şi metafore."

Gigi Căciuleanu


„Căciuleanu pune o oglindă în fața unor tineri şi ne arată cum vorbesc: un limbaj codificat, cu multe prescurtări, deopotrivă amuzant şi ciudat, susținut de un acompaniament coregrafic dinamic, pe măsură. (...) #Emojiplay este un spectacol viu, amuzant, jucăuş, uşor, fluid, care o să bucure în special tinerii (care îşi vor regăsi conversațiile de pe rețelele virtuale). Iar cei care nu ştiu prea bine înlănțuirile de consoane şi decodificările lor se vor amuza cu discuțiile adolescenților care nu se pot dezlipi o zi de telefon."

Corina Dima, #EmojiPlay de Căciuleanu: CSF, NCSF, dans! - Ziarul Metropolis

 

 



Duminică, 8 octombrie, ora 22:00, Studio Euphorion

SERI EXTREME (proiecții de scurtmetraje - film horror), în parteneriat cu ClujShorts IFF

Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile)

Introducere de Ioan Pop-Curșeu (președintele juriului ClujShorts IFF).

 

Filmele Horror au reprezentat dintotdeauna un gen cinematografic extrem. Absența lor ar fi fost, de aceea, de neconceput în cadrul „Serilor extreme". Ce alte filme reușesc să creeze o tensiune asemănătoare cu cea a celor mai negre momente ale vieții sau ale celor mai stranii și nedorite coșmaruri? Într-un răstimp cu mult mai concentrat, filmele horror de scurt metraj se joacă cu nervii spectatorului, cu fricile, spaimele, proiecțiile sale metale, dând corp unor imagini și senzații extreme. Pendulând între poetic și macabru, jonglând cu ironia și cinismul, ele trezesc cele mai ambigue sentimente și senzații și pun sub semnul întrebării echilibrul existenței normale, spre profitul confruntării crude cu necunoscutul.

 

Ioan Pop-Curșeu