Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 15.05.2023
Teatrul Național din Cluj-Napoca a devenit membru al Convenției Teatrale Europene

 

Aderarea a avut loc la Opole, în Polonia, între 10-14 mai, în cadrul Conferinței Teatrale Europene a CTE. Tot acum, membrii CTE au participat la Forumul de Teatru European 2023, un important eveniment al Comisiei Europene, precum și la un Simpozion pe tema practicilor digitale în teatru.

Înființată în 1988, Convenția Teatrală Europeană (ETC – European Theatre Convention) este cea mai mare rețea de teatre publice din Europa. În acest moment, CTE are 61 de membri din 30 de țări și este finanțată prin Programul Creative Europe al Uniunii Europene.

CTE este o organizație artistică ce promovează teatrul european ca platformă vitală pentru dialog, democrație și interacțiune care răspunde, reflectă și angrenează diversele publicuri și societățile în schimbare actuale. Programul de finanțări și evenimente a CTE susține networkingul, dezvoltarea profesională și colaborarea artistică pentru angajații teatrelor din Europa – promovând teatrul ca formă de artă de bază a secolului al XXI-lea.

Alături de Teatrul Național din Cluj-Napoca, s-au mai alăturat Convenției Teatrale Europene și Malmö Stadsteater (Malmö/Suedia), Tiroler Landestheater (Innsbruck/Austria), precum și PAV (Roma/Italia) – ca membru asociat.

Mai multe detalii pe site-ul Convenției: www.europeantheatre.eu.