Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 21.11.2009
Marele Premiu şi Premiul pentru Cel Mai Bun Actor pentru NOAPTEA WALPURGIEI la Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Braşov, 2009
 

Spectacolul Teatrului Naţional Cluj, NOAPTEA WALPURGIEI sau PAŞII COMANDORULUI de Venedikt Erofeev, în regia lui Mihai Măniuţiu, prezent la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov, ediţia a XXI-a, a obţinut două dintre cele cele mai importante premii ale Festivalului.


Teatrul Naţional din Cluj a susţinut două reprezentaţii ale spectacolului în data de 15 noiembrie a.c., la Teatrul „Sică Alexandrescu“ Braşov şi a primit Marele premiu al Festivalului (Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol) şi Premiul pentru Cel Mai Bun Actor - Ionuţ Caras, pentru rolul Gurevici (ex aequo cu Marcel Iureş).

La ediţia din acest an a Festivalului, la concurs au participat 10 spectacole de la: Teatrul de Comedie, Bucureşti, Teatrul ACT, Bucureşti, Teatrul Naţional Tîrgu Mureş, Teatrul „Sică Alexandrescu“, Braşov, Teatrul Mic, Bucureşti, Teatrul Naţional Cluj, Teatrul „Maria Filotti“, Brăila, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“, Bucureşti, Teatrul Bulandra, Bucureşti şi Teatrul Odeon, Bucureşti. 

Juriul a fost format din criticii de teatru Andreea Dumitru, Oltiţa Cântec şi Doru Mareş.Festivalul de Dramaturgie Contemporană, Braşov
, iniţiat în anul 1978, este organizat de Teatrul „Sică Alexandrescu“. Singurul de acest gen din ţară, evenimentul cuprinde atît spectacole realizate pe texte contemporane cît şi discuţii şi lansări de carte tematice. Festivalul este unul competitiv, acordînd premii pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cea mai bună scenografie, cel mai bun regizor, cel mai bun spectacol (marele premiu) şi un premiu special al Juriului.


X