Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 04.12.2017
Noaptea Porților Deschise revine la Teatrul Național Cluj-Napoca!
 

Noaptea Porților Deschise revine în acest an cu evenimente noi și altele, de tradiție, invitându-vă să ne bucurăm împreună de ele! Pentru prima dată, aveți ocazia să vă întâlniți cu actori ai teatrului, dar, la fel ca anul trecut, și să dansați pe scenă, alături de multe alte ateliere și evenimente la care veți putea participa sau asista de-a lungul celor șapte ore pe care le puteți petrece alături de noi.

 

În acest an, gândurile și susținerea noastră se îndreaptă către Fundația Estuar. Fondată în 1993, este prima organizaţie din România care a creat pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală o reţea de servicii de îngrijiri comunitare de zi şi locative acreditate şi recunoscute la nivel local, naţional şi internaţional. Fundatia Estuar este activă în patru orașe din țară, București, Ploiești, Giurgiu și Cluj și deservește anual peste 2000 de beneficiari.

 

În Cluj-Napoca, Fundația Estuar activează de 20 de ani, este singurul centru de zi pentru această categorie de beneficiari și intervine în trei direcții:

- prin serviciile oferite în cadrul centrului de zi, reprezintă o speranță, un refugiu, o a „doua casă" pentru beneficiari, personele afectate de o problemă de sănătate mintală, o alternativă de petrecere a timpului în mod util, prin dezoltarea abilităților, consiliere în acceptarea problemei de sănătate și adaptarea la dificultaățile apărute, creșterea stimei de sine și descoperirea punctelor forte, consiliere psihologică/psihiatrică/socială și vocațională, încurajarea implicării în comunitate, pentru evitarea izolării;

- informare și consiliere pentru apărținatori pentru acceptarea situației și creșterea toleranței, constientizarea schimbărilor și a comportamentelor de neînțeles ca și simptome, suport în a face diferența dintre persoană și simptome;

- informarea comunității pentru creșterea toleranței și înțelegerii față de persoanele cu nevoi speciale, respect față de individualitatea și demnitatea beneficiarilor, promovarea șanselor egale, campanii de promovare a sănătății mintale în școli și facultăți, promovarea parteneriatelor cu diferite instituții publice sau organizații neguvernamentale în organizarea unor proiecte, evenimente specifice, valorizarea talentelor beneficiarilor prin organizarea de expoziții în comunitate cu produsele realizate în cadrul atelierelor lucrative.


Printre activitatile pe care oferite în cadrul Centrului Social Cluj pentru adulți cu probleme de sănătate mintală sunt grupul de cultură generală și educație pentru sănătate, grupul de limba engleză, grupul de calculatoare, terapie prin muzică, terapie prin pictură, atelier de decorațiuni, grup de sport, socializare, grup spiritual, grup de dezvoltare personală și comunicare, literatură, consiliere individuală.

 

Dificultățile financiare prin care trece acum Fundația Estuar ne-au făcut să revenim la caracterul caritabil pe care evenimentul nostru l-a avut încă de la prima ediție, când Noaptea Porților Deschise a fost organizată pentru sprijinirea colegei noastre, regizoarea Mona Marian. Fondurile adunate atunci prin generozitatea dvs. au avut o contribuție esențială la tratamentul paleativ de care a beneficiat colega noastră, în ultimele luni de viață.

 

Așadar, la această ediție a evenimentului, intrarea rămâne în continuare liberă, dar încurajăm donațiile în beneficiul Fundației Estuar, al beneficiarilor săi și al întregii nostre comunități.

 

În schimb, vă invităm să vă bucurați de suprizele pe care echipa teatrului vi le-a pregătit! Programul și detalii despre eveniment le găsiți pe pagina acestuia, aici