Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 20.10.2017
PROCESUL și PLAYLIST la Festivalul Național de Teatru, București

 

Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca a pornit spre București, unde va participa la Festivalul Național de Teatru din București cu două spectacole: Procesul după Kafka, în regia Mihaelei Panainte și scenografia lui Helmut Stürmer, și Playlist de C.C. Buricea Mlinarcic, regia Tudor Lucanu. Procesul va putea fi văzut la Teatrul Odeon, Sala Majestic, în zilele de 21 octombrie de la ora 21:00 și în 22 octombrie de la ora 20:00, iar Playlist se va juca la Teatrul Național din București, Sala Mică, în 23 octombrie de la orele 18:00 și 21:00. 


Mihaela Panainte afirmă despre spectacolul Procesul că „tema existențială propusă de autor este cea a Fiinţei care s-a pierdut pe sine din cauza orgoliului nemărginit, sabotate de complexul propriei superiorităţi, victimă a unei crize identitare şi spirituale. În timpul în care trăim, omul a pierdut conștiinţa legăturii sale cu Universul, hipnotizat fiind de propria-i persoană. O persoană din care, până la urmă, sub greutatea unui ego exacerbat, nu mai rămân decât resturile unei identităţi false, fondate pe iluzie". Iar Tudor Lucanu spune despre Playlist că „este istoria unei familii mixte care începe în comunismul românesc și se adaptează treptat la noile forme sociale. Playlist este o istorie recentă. O istorie care ne-a schimbat și care continuă să ne schimbe cu sau fără voința noastră. O istorie pe care nu ai cum să o controlezi, ci care mai degrabă te controlează ea pe tine. O istorie subjugată manipulării de orice fel".

 

Festivalul Național de Teatru, ajuns anul acesta la cea de-a 27-a ediție, are loc în perioada 20-30 octombrie 2017. Producătorii Festivalului Național de Teatru sunt UNITER - Uniunea Teatrală din România și Teatrul Național „I.L. Caragiale" din București. FNT este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, coproducător Primăria Municipiului București prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București. Partener: Institutul Cultural Român. Ediţia de anul acesta îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc. Bilete la spectacole: www.mystage.ro/fnt. Informații despre spectacole pe www.fnt.ro. Ediția din acest an se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.