Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 21.02.2017
Ovidiu Crișan în filmul LA MADRE, la Cinema „Victoria“, miercuri, 22 februarie, ora 20:00
 

Miercuri, 22 februarie 2017, de la ora 20:00, la Cinema „Victoria" va avea loc proiecția filmului La madre în regia lui Alberto Morais, din distribuție făcând parte și actorul Teatrului Național Cluj-Napoca, Ovidiu Crișan. Filmul a fost nominalizat la Premios Goya - decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania - la cincisprezece categorii, printre care a figurat și Ovidiu Crișan la categoria „Cel mai bun actor într-un rol secundar" pentru rolul Bogdan, într-o companie distinsă, alături de actorii Liam Neeson, Rupert Everett, Julian Sands.
 
Am profitat de proiecția de mâine a filmului și i-am pus câteva întrebări lui Ovidiu Crișan.


Cum crezi că va fi primit filmul la noi? Este prima proiecție a lui într-un cinematograf din România?

Sper din tot sufletul că va fi primit foarte bine. Adevărul este că am așteptat cu nerăbdare aducerea lui în România. Este, practic, prima proiecție în țară. Premiera oficială va avea loc la București la Cinematograful „Elvira Popescu" vineri, 24 februarie, de la ora 20:30. Evenimentul de mâine seară de la Cluj îl consider ca fiind cadoul pe care producătorii filmului mi l-au făcut, întrucât îmi oferă bucuria de a viziona filmul acasă la mine, înconjurat de toți cei dragi.
 

Crezi că în contextul actual al problemelor imigrației cu care Europa se confruntă, eroul interpretat de tine va servi la o mai bună înțelegere a României?

Din punctul meu de vedere acesta a fost chiar unul din deziderate atunci când am început să lucrez la acest rol. Am mai spus și o repet, mă bucur că prin intermediul acestui personaj reușesc, sper, să pun într-o lumină favorabilă imigrantul român devenit de-acum „celebru" pe toate meridianele lumii și nu neapărat pentru faptele bune pe care le săvârșește. Nădăjduiesc că Bogdan, personajul pe care îl interpretez să schimbe, într-o oarecare măsură, percepția despre români, despre România în ultimă instanță.

Vă așteptăm la Cinema „Victoria"!