Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 12.12.2016
Multă bucurie de la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE din acest an!

 

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE din acest an a fost una dintre cele mai frumoase ediții! Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi! Spectatorii care au participat la ateliere au învățat să facă pași de tango și de step, au aflat și au experimentat secretele clownilor, au pictat globuri și au făcut măști și au desenat ilustrații. Ne-am bucurat, împreună, de filmul CABINA DE FILM, realizat pe baza interviurilor realizate cu spectatori ai ZILEI PORȚILOR DESCHISE din primăvara acestui an (filmul este disponibil aici, începând de astăzi), iar apoi spectatorii au avut ocazia să le adreseze întrebări actorilor teatrului nostru, Adriana Băilescu, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Miron Maxim. MUZICA FILMELOR a umplut atât sala, cât și scena mare a teatrului: aproximativ 40 de tineri instrumentiști au susținut un emoționant și energetic concert simfonic, interpretând coloane sonore ale unor filme celebre, sub bagheta dirijoarei Dalma Kovacs. Muzica a continuat pe scena noastră într-un concert susținut de Ada Milea, care a cântat alături de colegii noștri, actorii Anca Hanu,  Sânziana Tarța, Cristian Rigman și Miron Maxim. Evenimentul s-a terminat cu un spectacol de stand-up comedy susținut de Dragoș Pop. Cafeneaua Doamna T, care ni s-a alăturat și în acest an, a fost gazda lansării romanului de ficțiune Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda (Editura Herg Benet, București), carte care a fost prezentată de Dragoș Filioreanu și Iulia Iacob.


De-a lungul evenimentului, foaierele teatrului au găzduit ZONA DADA, compusă din expoziția REDADA creată de Rareș Stoica și CINEMA DADA, în cadrul căreia spectatorii au putut viziona filme de arhivă, dar și numeroase staduri: TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilități, în cadrul Atelierelor de terapie prin artă organizate de Asociația Derzelas; ABILITĂȚI DINCOLO DE DIZABILITĂȚI, expoziție cu produse confecționate de elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca; THE MISTIQUE MOTH, bijuterii din hârtie realizate de Carmen Orășanu; RONNA ART, expoziție cu obiecte decorative din lână, realizate de Geanina Silaghi; PEYO, figurine din plante, fructe și semințe uscate, realizate de către Ioana Perșa; EXPOZIȚIE DE ICOANE PE STICLĂ, realizată de Bogdan Bretoiu. LIBRĂRIA Teatrului Național Cluj-Napoca a fost și ea deschisă pe toată perioada evenimentului.

 

Aproximativ 3.000 de spectatori ne-au călcat pragul în ediția din acest an a NOPȚII PORȚILOR DESCHISE! Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm și la următoarele evenimente!

 

Evenimentul a avut loc pe 10 decembrie 2016, între orele 18:00 și 01:00, pe scena mare, și în Studio „Euphorion" și în foaierele teatrului. Intrarea a fost liberă, în limita locurilor disponibile.