Colaborări

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

27.05.2016
Ștefana Pop Curșeu la Gala Excelenței la Feminin
 

„O comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși” este deviza Galei Excelenței la Feminin, organizată în luna mai a acestui an la Cluj-Napoca de către Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj (AFA). În cadrul evenimentului, aftat la cea de-a 4-a ediție, au fost premiate, pentru excelență în domeniile în care activează, opt doamne ale Clujului, care se disting prin înaltă performanță și prin pasiunea cu care își întreprind proiectele, devenind astfel o sursă de inspirație pentru noi toți.

Primul premiu oferit în cadrul galei, aduce Teatrului Naţional Cluj-Napoca o onoare deosebită fiindu-i înmânat Ștefanei Pop-Curșeu, directorul nostru artistic, pentru rezultatele remarcabile obţinute ca manager cultural.


Mamă, pedagog, manager, om de teatru, Ştefana Pop-Curşeu îşi pune în mod vădit energia în slujba pasiunii pentru artele scenei, considerându-le un mijloc prin care se perpetuează importante valori umane şi care oferă publicului noi chei în interpretarea şi conştientizarea realităţii. „Teatrul este o formă de cultură, iar cultura creează fiinţe civice”, spunea ea în cadrul unei emisiuni dedicate proiectelor culturale clujene.

Deşi nu se consideră regizor de meserie, Ştefana Pop-Curşeu, montează cu succces spectacole pe care le dezvoltă din convingere, pentru cauze dragi – Foc de voie, ale cărui regie și text îi poartă semnătura şi Tzara arde şi Dada se piaptănă, piesă în cadrul căreia este co-autor, regizor şi actor. Performanţa îşi găseşte concretizarea şi în direcţia artistică pe care o urmează Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în cadrul căruia, Ştefana Pop-Curşeu, alături de regizorul Mihai Măniuţiu, managerul instituţiei, promovează diversificarea formelor de manifestare în teatru, accentuând importanţa provocării spectatorului și a unei receptări active. Un proiect cultural îndrăzneț coordonat de Ștefana Pop-Curșeu a fost dedicat anul acesta centenarului Dadaismului „Dada >100: Viață/Artă/Muzeu“ prin Asociația Persona, în partenariat cu Teatrul Național Cluj-Napoca, Facultatea de Teatru și Televiziune, Muzeul de Artă Cluj, Biblioteca județeană Octavian Goga și Institulul Cultural Francez, cu sprijinul Primăriei și Consililui Local Cluj-Napoca.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a fost înființată în 2004, la inițiativa Mihaelei Rus, directorul general al Vitrina Advertising. Asociația este formată din femei cu afaceri proprii, funcții de conducere în diverse companii ori care activează în profesii liberale. Printre proiectele desfășurate de AFA se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală, a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Gala excelenţei la Feminin a fost organizată de către Asociatia Femeilor de Afaceri - AFA Cluj, în parteneriat cu Primaria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, sub egida Zilelor municipiului Cluj-Napoca. Partener al ediţiei 2016: Farmec. Cu sprijinul: Wens Travel, C &M Jeler, Medsan, Commodo, Sortilemn şi Paper Cups.

Lista completă a premiantelor Galei Excelenţei la Feminin aici.

 

X