Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 26.08.2016
Deschiderea stagiunii 2016/2017 la Teatrul Național Cluj-Napoca
 

Vacanța s-a încheiat și, astfel, Teatrul Național Cluj-Napoca îşi reîncepe activitatea!

Săptămâna aceasta au început repetițiile pentru prima premieră a stagiunii, care va avea loc în data de 25 septembrie – DON JUAN de Molière, în regia lui Roberto Bacci (Italia), scenografia Marcio Medina (Brazilia), dramaturgia Stefano Geraci (Italia), asistenţi de regie Silvia Pasello (Italia) și Maria Rotar, asistent de costume Ilona Lorincz, maestru de lumini Jenel Moldovan.

Regizorul Roberto Bacci se află la a treia colaborare cu Teatrul Național, montând cu succes în 2012 HAMLET de William Shakespeare și în 2014 LIVADA DE VIȘINI de A.P. Cehov, fiind cunoscut atât actorilor, cât și publicului clujean. 

Roberto Bacci este unul dintre cei mai importanți oameni de teatru din Europa și este directorul artistic al Teatro della Toscana şi fondatorul Fondazione Pontedera Teatro din Italia.

 

Tot în aceste zile, regizoarea Andreea Iacob a început repetițiile pentru spectacolul SELFIE, după un scenariu propriu. Realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, secţia exterioară Cluj-Napoca, spectacolul are o distribuţie formată exclusiv din femei private de libertate. Scenariul este creat pe baza unor poveşti reale din viaţa femeilor din distribuţie, care participă la acest spectacol nu doar jucând, ci şi împărtăşind cu noi fragmente, imagini şi stări din istoria familiilor lor. Montarea va intra în repertoriul teatrului şi va avea mai multe reprezentaţii, Teatrul Național Cluj-Napoca devenind prima instituţie profesionistă din România care îşi asumă un astfel de demers comunitar.


În perioada 3-9 octombrie, Teatrul Național Cluj-Napoca va organiza cea de-a șasea ediție a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, intitulată în acest an,
În căutarea autorului. 

Numeroși regizori și directori de festivaluri internaționale de teatru și-au anunțat prezența, din țări precum SUA, Italia, Portugalia, Austria, Olanda, Franța, Israel, Cehia, Polonia, Danemarca, Slovenia sau Ucraina. Alături de aceștia, importanți oameni de cultură din țară vor participa la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului. Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrului Național Cluj-Napoca, Teatrul „Tony Bulandra“ Târgoviște și Teatrul „Aureliu Manea“ Turda.

Programul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj poate fi consultat aici.

Stagiunea va continua cu alte premiere și evenimente importante dintre care amintim: PORTOCALA MECANICĂ de Anthony Burgess, regia Răzvan Mureșan, PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic, regia Tudor Lucanu, iar în luna decembrie vom aniversa 18 ani de la premiera spectacolui ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI de Dale Wasserman, după romanul omonim al lui Ken Kesey, regia Marius Oltean.

Biletele pentru spectacolele lunilor septembrie și octombrie vor fi puse în vânzare începând cu data de 6 septembrie, la Agenţia Teatrală din P-ţa Ştefan cel Mare nr 14, tel. 0264.595.363, Email: agentia@teatrulnationalcluj.ro.

Biletele online pot fi achiziţionate începând cu data de 1 septembrie, accesând site-ul www.biletmaster.ro.

Vă aşteptăm cu drag la teatru!