Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Postat pe 22.03.2016
ZIUA PORŢILOR DESCHISE - a şaptea ediţie

 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă cea de-a şaptea ediţie a evenimentului ZIUA PORŢILOR DESCHISE, care va avea loc duminică, 27 martie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul se va desfăşura între orele 12:00 şi 19:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Săptămâna aceasta, în mod excepţional, toate uşile se deschid spre Teatru! Dacă vă plimbaţi pe bulevardul Eroilor în perioada 21-27 martie 2016, veţi putea trece, la propriu, pragurile care aduc clujenii mai aproape de lumea teatrului. Căutaţi porţile fermecate, faceţi-vă un selfie în cadrul lor şi postaţi fotografiile (public) pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional cu #ZPD2016! Fiţi inventivi! Realizatorii celor mai votate fotografii vor fi recompensaţi cu invitaţii la spectacolele Teatrului!
 

Ca să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Naţional Cluj-Napoca aşteaptă cu PORȚILE DESCHISE clujenii de toate vârstele. Cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi la evenimente variate şi colorate în spaţiile teatrului, care să lege noi prietenii cu lumea fascinantă a culturii şi a artei scenice.
 

 


Copiii se vor putea bucura de spectacolul de teatru dedicat lor: MIMOROZART (producţie a Teatrului de Păpuşi „Puck"), de Face painting şi baloane modelabile  (Boom Party Club), de un Atelier de teatru şi improvizaţie(Create.Act.Enjoy) şi de pe acum clasicul Colţ al copiilor, unde, în acest an, cei mici vor putea asculta poveşti citite de mult iubitul scriitor şi traducător Florin Bican.
 

Pentru a marca Anul Constantin Brâncuşi, evenimentele pentru adulţi vor începe cu o proiecţie de Filme documentare cu şi de Constantin Brâncuşi. Tot în foaierul teatrului, publicul este aşteptat să participe la o dezbatere cu oameni de teatru clujeni pe tema Artele scenice din Cluj-Napoca - perspective şi direcţii. Iar apoi, ca în fiecare an, Colţul „Restituiri", va aduce la lumină un mare spectacol de arhivă: Săptămâna luminată de Mihail Săulescu, regia Mihai Măniuţiu, urmată de discuţii cu Miriam Cuibus şi Mihai Măniuţiu.
 

În cadrul evenimentelor speciale, spectatorii noştri vor putea participa la mult iubitele Vizite în culise ghidate de actori ai Teatrului, pentru a descoperi lumea ascunsă din spatele scenei. La Cabina de film, fiecare va putea să intre în prietenoasa cabină special amenajată, unde este invitat să-şi împărtăşească gândurile şi sentimentele care îl leagă de viaţa teatrului, înregistrările urmând să fie montate într-un film, care va fi proiectat în cadrul Nopţii Porţilor Deschisedin luna decembrie. O instalaţie interactivă de lumini şi sunet, Pădurea de metal, vă aşteaptă în Studioul „Euphorion", iar în faţa Teatrului veţi putea admira fermecătoare şi suprinzătoare grupuri de Statui vivante.
 

Pe toată durata evenimentului, vor fi deschise special pentru vizitatorii noştri: Ateliere de olărit şi de încondeiat ouă, dar şi un Târg de produse şi obiecte tradiţionale (Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni), Librăria Teatrului Naţional Cluj-NapocaLibrăria Bookstory, un Târg de obiecte realizate de copii cu dizabilităţi (Asociaţia Derzelas), precum şi The Londoner - Great English Pub, care va organiza şi un concurs Trivia - Quiz in the afternoon.
 

Invitata specială a evenimentului va fi actriţa Maia Morgenstern, în dialog cu regizorul Mihai Măniuţiu, dar şi cu spectatorii. Această întâlnire va fi urmată de o sesiune de autografe. Vă aşteptăm cu drag la teatru!

PROGRAMUL complet al evenimentului îl găsiţi aici