Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

23.10.2012
Eveniment special: GUSTAVIA

 

Asociaţia Colectiv A, în colaborare cu Institutul Francez şi Centrul Naţional al Dansului, prezintă GUSTAVIA, un spectacol de şi cu Mathilde Monnier şi La Ribot. Un spectacol prezentat în parteneriat cu Teatrul Naţional Cluj-Napoca. O producţie Centre Chorégraphique National de Montpellier Languedoc-Roussillon & La Ribot - Geneva.

Reprezentaţia va avea loc marţi, 23 octombrie 2012, de la ora 20:00, în Sala mare a Teatrului Naţional din Cluj.


La baza acestui proiect se află o întâlnire: aceea dintre Mathilde Monnier și La Ribot, două femei, două artiste cu parcursuri foarte diferite (una venind din dans, cealaltă din artele vizuale si performative), dar animate deopotrivă de aceleași preocupări asupra devenirii artei și a reprezentării în particular.
Spectacolul ce a rezultat de aici - GUSTAVIA, acest nume feminin, dar mai ales un fals nume de scenă - este un duo coregrafic conceput ca un solo pe două voci ce se sprijină pe universul burlescului clasic, arta prin care incompetenţa se transformă în competenţă. Tehnici ale răsturnării de situație, ale loviturii și eschivei; burlescul corpului ascunzându-se în consumul gratuit, în repetiție, în acident; derivele, neliniștile, catastrofele și bucuriile raporturilor (legăturilor) artei contemporane cu viața.
GUSTAVIA se învecinează cu cabaretul contemporan șic și nebunesc, și cu spectacolele de variété mondene și retro, dar sfârșește prin a exploda într-o diatribă feroce asupra clișeelor feminine.
Un spectacol amuzant, dar de o fragilitate burlescă, un du-te/vino între tragedie și comedie, între plâns și râs.
Midi-Loisir