Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

FOCUS: ALECSANDRI
 

Pe Vasile Alecsandri îl cunoaștem ca poet și ca dramaturg, mai apoi ca și om politic, diplomat și membru fondator al Academiei Române. A pus una din pietrele de temelie ale teatrului românesc și ale literaturii dramatice în România, fiind o personalitate proeminentă a întreg secolului XIX.

„Chirițele“ și „Cânticelele comice“ sunt, poate, cele mai populare scrieri ale sale care au primit aplauze la scenă deschisă ani la rând.
 

Câteva din bijuteriile scrise de Alecsandri vin mai aproape de voi vineri și sâmbătă, 19 și 20 iunie, cu ocazia proiectului FOCUS: ALECSANDRI pe care vi l-am pregătit.

Fiți alături de noi și de actorii Ruslan Bârlea, Petre Băcioiu, Cătălin Codreanu, Cătălin Herlo, Radu Dogaru, Ioan Isaiu și Mihai-Florian Nițu, care vă propun cele mai ingenioase interpretări ale unor monologuri hazlii, pestrițe, și pline de duh. 
 
 
„Clevetici, ultra-demagogul“, Cânticel comic în înterpretarea actorului Ioan Isaiu „Haimanaua“, Cânticel comic în interpretarea actorului Cătălin Herlo 

„Sandu Napoilă, ultra-retrogradul“, Cânticel comic în interpretarea actorului Petre Băcioiu

     

 
 

„Gură-cască, om politic“, Cânticel comic în interpretarea actorului Ruslan Bârlea
 
„Herșcu Boccegiul“, Cânticel comic în interpretarea actorului Cătălin Codreanu
 „Mama Anghelușa, doftoroae“, Cânticel comic în interpretarea actorului Mihai-Florian Nițu
     

 
  
„Baba Cloanța“, Cânticel comic în interpretarea actorului Ruslan Bârlea „Șoldan Viteazul“, Cânticel comic în interpretarea actorului Radu Dogaru