News

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

03.29.2024
Reprogramarea spectacolului ULTIMA IUBIRE A LUI CEZAR

Stimați spectatori,

 

Vă anunțăm cu regret că spectacolul  ULTIMA IUBIRE A LUI CEZAR programat pentru data de 13 aprilie 2024, ora 19:00, la Studioul Euphorion al Teatrului Național, se reprogramează, din motive de ordin medical, pentru data de 30 aprilie 2024, ora 19:00.

 

Biletele achiziționate pentru data de 13 aprilie devin automat valabile pentru reprezentația din 30 aprilie.

 

Dacă optați pentru returnarea biletelor, aceasta se poate face la cerere, în funcție de modalitatea de achiziție, respectiv:

·        biletele achiziționate online pot fi returnate prin trimiterea unei solicitări, alături de emailul de confirmare a achiziției, la adresa office@bilete.ro, până la data de 29 aprilie 2024 (inclusiv), însoțite de numărul contului bancar în care doriți să fie virată contravaloarea biletelor;

·        biletele achiziționate din Agenția Teatrală pot fi returnate în agenție începând din 2 aprilie până la data de 29 aprilie 2024 (inclusiv).

 

Vă mulțumim pentru înțelegere! 


03.29.2024
Nominalizare la Premiile Radio România Cultural pentru Leta Popescu și Scorpia neîmblânzită

Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca a primit cu bucurie vestea nominalizării regizoarei Leta Popescu la Premiile Radio România Cultural pentru întreg programul său de teatru popular și, în mod special, pentru realizarea spectacolului Scorpia neîmblânzită după William Shakespeare, care a avut premiera în stagiunea 2022/2023 pe scena instituției noastre.

Până în prezent, proiectul de regie definit ca „teatru popular" cuprinde montări realizate la Târgu Mureș, Arad, Galați sau Cluj-Napoca. Sub umbrela lui, regizoarea plasează o formă de teatru ce încorporează elemente din spectacolele populare, experimentale și cu miză social-politică, în scopul atragerii unor categorii cât mai diverse de spectatori, fără a-și compromite însă programul estetic sau preocupările tematice.

Ca parte a acestei inițiative, Scorpia neîmblânzită reprezintă o adaptare și o deconstrucție a îndrăgitei comedii shakespeariene Îmblânzirea scorpiei, prin care acțiunea este deplasată inițial în România comunistă, ca pretext pentru lansarea unor teme de meditație cu privire la natura „îmblânzirilor" din biografiile noastre, ale tuturor.

Gala Premiilor Radio România Cultural este un eveniment cu o vastă tradiție în peisajul cultural autohton, ajungând în 2024 la cea de-a XXIII-a ediție. Decernarea trofeelor va avea loc pe data de  22 aprilie 2024, de la ora 19.00, pe scena Teatrului Odeon.
 

Felicitări Letei și întregii echipe a spectacolului! 


03.28.2024
Reprogramare spectacole

Stimați spectatori,

 

Vă anunțăm cu regret că spectacolul  A DOUĂSPREZECEA NOAPTE SAU CUM DORIȚI programat pentru data de 28 martie 2024, ora 19:00, la sala mare a Teatrului Național, se reprogramează, din motive de ordin medical, pentru data de 14 mai 2024, ora 19:00, iar spectacolul AUDIȚIA, programat în data de 31 martie 2024, ora 19:00, se reprogramează în data de 8 iunie 2024.

 

Biletele achiziționate pentru datele de 28 și 31 martie 2024 devin automat valabile pentru reprezentațiile din 14 mai și 8 iunie 2024.

 

Dacă optați pentru returnarea biletelor, aceasta se poate face la cerere, în funcție de modalitatea de achiziție, respectiv:

·        biletele achiziționate online pot fi returnate prin trimiterea unei solicitări, alături de emailul de confirmare a achiziției, la adresa office@bilete.ro, până la data de 13 mai 2024 (inclusiv), însoțite de numărul contului bancar în care doriți să fie virată contravaloarea biletelor;

·        biletele achiziționate din Agenția Teatrală pot fi returnate în agenție începând din 2 aprilie și până cu o zi înainte de reprogramarea fiecărui spectacol (la data de 13 mai 2024, respectiv 7 iunie 2024).

 

Vă mulțumim pentru înțelegere!Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca vă invită în data de 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE, aflată la a XIV-a ediție!

 

Din foaier la rotondă și de la scena mare la Studio Euphorion, v-am pregătit activități prin care să descoperiți spațiul teatrului într-o nouă lumină: avem ateliere, tururi ghidate de actori, o repetiție deschisă a spectacolului A douăsprezecea noapte sau Cum doriți, un concert Ada Milea și multe alte evenimente pentru cei mici și cei mari!

 

Invitata specială a acestei ediții a Zilei Porților Deschise va fi actrița Coca Bloos, care va avea un dialog cu Ștefana Pop-Curșeu, teatrolog și directoarea artistică a Teatrului „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, dar și cu publicul prezent.

 

Evenimentul se va desfășura între orele 11:00 și 21:00 și se adresează atât tinerilor, cât și adulților. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul la evenimente (inclusiv la vizitele în culise) se va face pe principiul „primul venit, primul servit.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Accesul la evenimente (inclusiv la vizitele în culise) se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.