News

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

Postat pe 02.28.2022
In Memoriam Florica Ichim

 

Întreaga echipă a Teatrului Național clujean înalță un gând de rămas bun doamnei Florica Ichim, personalitate de seamă a culturii și criticii teatrale românești. Cu o încredere de neclintit în adevăratele valori ale artei scenice naționale, atentă, intransigentă, cu un simț al umorului și o franchețe aparte, conjugate cu o putere de muncă ieșită din comun, Florica Ichim s-a luptat cu efemerul în tot ce a făcut. Timp de zeci de ani a încercat și a reușit să oprească vremelnicia clipei din teatru prin cronicile și studiile revistei Teatrul Azi pe care o conducea din 1988, transformată, sub mâna sa de fier, în cel mai important reper critic și istoric al scenei contemporane românești.
 

Cu o iubire de carte rar întâlnită și o pasiune reală pentru păstrarea și salvarea patrimoniului teatral autohton, Florica Ichim a izbutit să adăpostească între coperțile cărților Fundației Culturale „Camil Petrescu", în sute de volume tipărite prin strădania, forța, tenacitatea și inteligența ei, memoria teatrului românesc, rămas acum fără unul dintre cei mai valoroși oameni.


Teatrul Național din Cluj-Napoca își exprimă profunda durere la plecarea către o lume mai bună a unei mari doamne a teatrului românesc. Condoleanțe familiei îndurerate.