de Ingvar Ambjørnsen
adaptare scenică de Axel Hellstenius / regia şi scenografia: Sorin Misirianţu
după William Shakespeare / regia: Botond Nagy
după idei din texte de Herta Müller / spectacol-concert de: Ada Milea
de Vasile Alecsandri / regia: Alexandru Dabija
inspirat de poemul persan Conferința păsărilor de Farid ud-Din Attar / regia: Çağlar Yiğitoğulları
Vă anunțăm cu regret că spectacolul OGLINDA NEAGRĂ programat pentru data de 10 ianuarie 2025, ora 19:00, la Studioul Euphorion al Teatrului Național, se reprogramează, din motive de ordin medical, pentru data de 21 februarie 2025, ora 19:00.
Biletele achiziționate pentru data de 10 ianuarie 2025 devin automat valabile pentru reprezentația din 21 februarie 2025.
Dacă optați pentru returnarea biletelor, aceasta se poate face la cerere, în funcție de modalitatea de achiziție, respectiv:
· biletele achiziționate online pot fi returnate prin trimiterea unei solicitări, alături de emailul de confirmare a achiziției, la adresa office@bilete.ro, până la data de 20 februarie 2025 (inclusiv), însoțite de numărul contului bancar în care doriți să fie virată contravaloarea biletelor;
· biletele achiziționate din Agenția Teatrală pot fi returnate în agenție până la data de 20 februarie 2025 (inclusiv).
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Dorim să vă informăm că Agenția de Bilete a Teatrului va fi închisă în perioada 20 decembrie - 7 ianuarie.
În această perioadă, biletele la spectacole vor putea fi achiziționate exclusiv online, accesând www.bilete.ro.
Începând cu data de 8 ianuarie, Agenția de Bilete va funcționa conform programului obișnuit.
A plecat prea repede dintre noi, la 14 decembrie 2024, mult apreciata actriță a Teatrului Național clujean, VIORICA MISCHILEA. Născută în 17 noiembrie 1953, Viorica Mischilea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, în promoţia 1978.
Angajată a Teatrului Naţional din Cluj din anul 1981, a jucat în peste cincizeci de spectacole pe scena mare și la Studioul Euphorion, creând roluri memorabile, precum Desdemona din Othello de William Shakespeare, 1983; Clementina din Sub clar de lună de Teodor Mazilu, 1986; Alchimistul Wolf din Tulburarea apelor de Lucian Blaga, 1992, Regina din Becket de Jean Anouilh, 1999; Lena din Leonce și Lena de Georg Büchner, 2002, Zoia din Gaițele lui Alexandru Kirițescu, 2007, Gretel din Șefele de Werner Schwab, 2008 sau ultimele sale roluri: Infirmiera Tamarocica în Noaptea Walpurgiei sau Pașii Comandorului, scenariul dramatic de Mihai Măniuțiu după Venedikt Erofeev, 2009, Puck în Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, 2010 și Violeta în Bravul nostru Micșa! de Radu Țuculescu, 2012.
Avea un caracter puternic și expansiv, iar umorul său bogat și ieșit din comun, cu un acut simț al ironiei, îi sublinia teatralitatea complexă, atât pe scenă, cât și în viața cotidiană.
Amintirea ei va dăinui în sufletele colegilor ei de scenă și ale spectatorilor ei dragi.
Dumnezeu să o odihnească în pace și să-i fie amintirea veșnică!